Proteste de amploare din cauza tergiversării proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş

duminică, 11 martie 2018, 17:23
2 MIN
 Proteste de amploare din cauza tergiversării proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş

Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi anunţă continuarea protestelor faţă de tergiversarea proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, urmând ca în luna mai să fie organizat un marş motorizat din Moldova către Bucureşti.

Cătălin Urtoi, membru fondator al asociaţiei ”Împreună pentru A8”, a declarat, duminică, pentru News.ro că acţiunile de protest organizate în ultimul an nu au avut efectul scontat şi că este nevoie de presiune constantă pentru a determina autorităţile să demareze construcţia de autostrăzi în România.

”Nu mai avem încredere în promisiuni şi nu mai vrem vorbe goale şi propagandă electorală, ci vrem fapte. Dorim să înceteze această degringoladă politică şi juridică pentru a putea intra în normalitate cu dezvoltarea ţării, iar un semnal de stabilitate trebuie să fie dat de investiţiile în infrastructura rutieră. După 28 de ani de la schimbarea regimurilor şi după mai bine de 10 ani de când este promisă o autostradă care să lege Moldova de celelalte regiuni istorice ale ţării, a venit scadenţa. Moldova nu mai acceptă această situaţie”, a spus Cătălin Urtoi, reprezentant al asociaţiei ”Împreună pentru A8”.

El consideră că trebuie demarate în regim de urgenţă atât autostrada A8, Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, cât şi A7, Suceava –Bacău – Bucureşti. ”Nu mai acceptăm ideea că nu sunt bani sau că nu se poate, când este evident că nu se vrea. Suntem în anul Centenarului Marii Uniri, dar Unirea nu poate fi considerată desăvârşită fără o cale rutieră rapidă şi modernă, care să conecteze Moldova la civilizaţia şi prosperitateaeuropeană”, a mai spus Cătălin Urtoi.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei ”Împreună pentru A8”, pe 19 mai va fi organizat un marş motorizat pe traseul Iaşi-Tişiţa-Bucureşti, la acţiune fiind invitaţi să participe inclusiv transportatori din zona Moldovei. În ultimul an, societatea civilă din Iaşi a organizat mai multe proteste, cerând demararea urgentă a construcţiei autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Pe 7 septembrie anul trecut, peste 100 de şoferi au participat la un marş motorizat pe drumurile care leagă Moldova de Ardeal.

 

Comentarii