De Sănătate

Punem punctul pe știi

PSD amână o decizie pentru desemnarea unui viceprimar

vineri, 23 martie 2018, 02:50
3 MIN
 PSD amână o decizie pentru desemnarea unui viceprimar

Se vehiculează mai multe nume Gabriel Surdu, Paul Boişteanu, Călin Scripcaru şi Traian Ciubotariu. Înlocuitorul lui Gabriel Harabagiu în Consiliul Local va fi Mihai Gavril.

Demersul PSD Iaşi de a-l schimba din funcţie pe viceprimarul Gabriel Harabagiu, exclus din partid, s-a împotmolit din punct de vedere politic. Subiectul trebuia discutat ieri într-o şedinţă a conducerii organizaţiei judeţene a social-democraţilor, dar, pe ultima sută de metri, s-a renunţat. În schimb, a fost validat un înlocuitor al lui Harabagiu pentru funcţia de consilier local. Acesta este nimeni altul decât Mihai Gavril, un social-democrat exclus, la rândul lui, de organizaţia municipală a PSD Iaşi. Însă, decizia „municipalei” PSD nu a fost confirmată şi de către organizaţia judeţeană.

Cititi si: Viceprimarul Harabagiu e pe f\ra[. Mai este nevoie doar de o semn\tur\

Motivul pentru care Gavril a fost exclus constă în faptul că el a făcut parte din Comisia de etică care a întocmit raportul în baza căruia Harabagiu a fost, de asemenea, exclus din PSD. La vremea respectivă, liderii de la „municipiu” au susţinut că Gavril s-a aflat în conflict de interese. Între timp, PSD Iaşi a trimis la Prefectura adresa care atestă excluderea viceprimarului, iar prefectul Marian Şerbescu este obligat prin lege, dacă documentaţia trimisă de PSD este completă, să emită ordinul de încetare a mandatului lui Harabagiu. În organizaţia social-democrată s-au vehiculat mai multe nume pentru postul de viceprimar (Gabriel Surdu, Paul Boişteanu, Călin Scripcaru şi Traian Ciubotariu), dar o decizie finală nu a fost luată. „Toată lumea aştepta să fie dezbătută o nouă propunere pentru viceprimar la şedinţa Comitetului Executiv, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Victorel Lupu (preşedinte executiv al PSD Iaşi, n.r.) a introdus pe ordinea de zi subiectul, dar Maricel Popa (preşedinte PSD Iaşi, n.r.) l-a scos”, au declarat aseară surse din organizaţie. Primarul Mihai Chirica, la rândul lui exclus din PSD, i-a luat ieri, din nou, apărarea lui Harabagiu.

Cititi si: Harabagiu [i Chirica, atin[i de s\ge]i otr\vite de Valentine's Day. Schimb\m viceprimarul

„Propunerea transmisă către Prefectură de PSD este abuzivă pentru că încă nu a îmbrăcat toate formele prevăzute de lege în ceea ce priveşte dreptul la apărare care este un drept constituţional valabil în orice situaţie. (…) E regretabil că s-a ajuns aici, ca o formă de răzbunare pentru că domnul Harabagiu a împărtăşit aceleaşi idei ca primarul municipiului Iaşi. Lucrurile nu vor rămâne aşa, nu vom lăsa să se facă abuzuri”, a declarat Mihai Chirica. El a adăugat că va cere inclusiv „pedepsirea celor vinovaţi pentru abuzurile făcute”, fără alte detalii. La începutul lunii martie, Harabagiu a atacat în instanţă decizia de excludere din PSD, cerând suspendarea hotărârii până la judecarea pe fond.

Comentarii