Rănită la 26 ani, Aimee Iacobescu refuză iubirea pentru tot restul vieții. Moare săracă, uitată

sâmbătă, 01 iulie 2023, 14:16
2 MIN
 Rănită la 26 ani, Aimee Iacobescu refuză iubirea pentru tot restul vieții. Moare săracă, uitată

Rănită sentimental la 26 ani, Aimee Iacobescu refuză iubirea pentru restul vieții, așa cum ea însăși a declarat. Actrița a luptat, în ultimii ani cu cancerul și sărăcia. Azi, ar fi împlinit 77 de ani.

Aimee Iacobescu, una din cele mai frumoase și talentate artiste, ar fi împlinit 77 de ani. Actriţa a jucat, de-a lungul carierei, zeci de roluri în spectacole de teatru şi în filme. Finalul vieții a fost unul întunecat. Actrița s-a luptat cu cancerul, dar și cu lipsuri materiale drastice.

Aimée Iacobescu s-a născut la 1 iulie 1946, la Unguriu, în județul Buzău. A absolvit Secția de Actorie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București (IATC) în 1968.

„Radu Beligan îmi spunea soldățelul lui tăticu, fiindcă dacă se întâmpla să lipsească vreo actriță, îmi dădeau telefon și în maxim 48 de ore învățam rolul și intram pe scenă. Mi-aduc aminte că pe fugă a trebuit s-o înlocuiesc pe Adela Mărculescu într-un turneu cu Idolul și Ion Anapoda. Am învățat rolul acasă și-n autobuz”, spunea artista. 

Rănită sentimental la 26 ani, Aimee Iacobescu refuză iubirea pentru restul vieții

După facultate, Aimee Iacobescu a fost repartizată la Teatrul Național din București, unde a jucat 40 de ani, între 1968 și 2008.

Aimée Iacobescu a fost preferata regizorului Sergiu Nicolaescu. Cel mai important rol pentru care a rămas în amintirea publicului este cel al Domniței Ralu.

Actrița a spus, în cadrul unei emisiuni TV, că a iubit o singură dată, dar asta se întâmpla cu zeci de ani în urmă

“Nu m-am gândit niciodată la cununii legate, dezlegate. Nu m-am căsătorit pentru că aşa a fost să fie. Eu am iubit o singură dată cu adevărat un băiat şi n-a fost să fie, pentru că el a plecat în America. Aveam 26 de ani. Eu nu eram conştientă că eram adulată, nu eram conştientă de calităţile mele fizice. Eram conştientă de profesia mea. Mă gândeam cum spun replica pe scenă, ce rol joc… Nu am trăit nicio poveste de dragoste cu niciun actor. Toţi, pentru mine, erau colegi”.

Actrița spune că principala cauză pentru care a rămas singură a fost faptul că actoria îi ocupa toată viața.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii