Râsu’-plânsu’ la MAE: ex-membru PCR, anchetat de un ex-diplomat comunist

joi, 29 iulie 2021, 13:27
1 MIN
 Râsu’-plânsu’ la MAE: ex-membru PCR, anchetat de un ex-diplomat comunist

Grigore Popescu, şeful Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, s-a înscris în Partidul Comunist Român după ce s-a îndrăgostit de o cuvântare a dictatorului Nicolae Ceauşescu împotriva invadării Cehoslovaciei. Recent, Popescu a fost reclamat la Ministerul Afacerilor Externe pentru modul în care a fost filmat şi transmis online un concert de pian cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Plângerea a ajuns să fie analizată de şeful Corpului de Control al MAE, ambasadorul Ion Bogdan Pascu, aflat pe lista fantomelor Securităţii întocmită de fostul diplomat Mircea Răceanu, ultimul condamnat la moarte al regimului Nicolae Ceauşescu.

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, condus de directorul Grigore Popescu (cunoscut ca Grigore Arbore), a organizat pe 25 noiembrie 2020 un concert online de pian cu ocazia Zilei Naţionale a României. Nemulţumit de modul în care a fost filmat şi transmis concertul de pian, Alexandru Iacob, fondatorul asociaţiei „Romeni & Moldavi in Veneto”, a transmis o notă de protest la Ministerul Afacerilor Externe.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii