Război în toată regula în Copou

joi, 22 noiembrie 2018, 18:52
5 MIN
 Război în toată regula în Copou

 

Preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, care e susţinut de primarul Mihai Chirica, a cerut demisia directorului sportiv Tibor Selymes şi cea a managerului PR, Aurelian Simion. In schimb preşedintele CD, Leonid Antohi, spune că Selymes şi Sabo au fost invitaţi la o discuţie cu primarul şi suporteri ai echipei. Selymes a replicat dur, spunând că Ambrosie a cerut dublarea salariului şi că a avut multe gafe manageriale

 

Politehnica Iaşi este un butoi cu pulbere. Declaraţiile preşedintelui Consiliului Director, Leonid Antohi şi cele ale preşedintelui executiv, Adrian Ambrosie, care au spus recent că în această săptămână e nevoie de linişte la club, pentru pregătirea meciului cu FCSB, şi că problemele apărute la vârf vor fi soluţionate săptămâna viitoare au fost valabile câteva zile.

Ieri, Ambrosie, care e susţinut de primarul Iaşului, Mihai Chirica, a lansat un atac dur la adresa echipei directorului general, Horia Sabo. Preşedintele executiv a cerut demisia directorului sportiv Tibor Selymes şi a managerului PR, Aurelian Simion şi a anunţat demararea unor cercetări financiare la club. “Adunarea Generală a Membrilor Fondatori de la club a decis discutarea problemelor apărute în ultima perioadă în Consiliul Director (n.r. – cele două foruri au aceiaşi membri: Leonid Antohi, Adrian Ambrosie, Mircea Ursu, Ion Apostol, Ion Melinte). În urma analizei, Consiliul Director a decis să ceară demisia directorului sportiv Tibor Selymes. După ce în vară a adus jucători fără să se consulte cu antrenorul, acum Tibor Selymes şi-a depăşit atribuţiile şi a blocat plata salariilor jucătorilor pe luna octombrie, fără să anunţe în prealabil echipa, bulversând astfel vestiarul”, a spus Ambrosie.  În schimb, Antohi a anunţat că Selymes, alături de Sabo, este aşteptat la începutul săptămânii viitoare la o întâlnire cu primarul şi suporteri ai echipei.

Amrbosie a explicat şi de ce îi cere demisia managerului PR: “Aurelian Simion a primit în avans suma de 46 000 de lei din salarii, invocând necesităţi medicale. Poli nu e bancă, de unde să iei împrumuturi. Mai mult, se spune că banii vor fi returnaţi din salariu, fără să se spună când. Dacă i se va opri un leu din fiecare salariu, împrumutul va fi dat înapoi în mii de ani! Consiliul a cerut şi demisia lui Aurelian Simion. Totodată, şi cine a aprobat acest lucru trebuie să plătească! Vom vedea cine a aprobat”. Şeful executivului ieşean a mai anunţat că un expert financiar va verifica datele contabile de la club. “Între sumele prezentate public de directorul general Horia Sabo şi cele comunicate de doamna director economic Florenţa Strujan par a fi diferenţe. Consiliul a solicitat un expert, care să stabilească situaţia financiară exactă”.

Replica lui Selymes a fost la fel de dură. “Am tot tăcut în acest timp, am adunat multe în mine, deşi au fost multe mizerii. Nici acum nu era momentul pentru astfel de ieşiri, echipa trebuia protejată şi avea nevoie de linişte înaintea meciului cu FCSB. Nu pot sta însă impasibil atunci când sunt terfelit de o persoană aflată la un nivel mult inferior din punct de vedere fotbalistic. O persoană fără viziune sportivă, din cauza căreia a plecat de la Iaşi un alt fost component al “generaţiei de aur” , Florin Prunea, o persoană din cauza căreia au plecat de la Iaşi moldovenii care au alcătuit echipa Iaşului de anul trecut şi care au acum rezultate foarte bune la Mediaş. Pentru competenţa domnului Ambrosie vorbesc rezultatele sportive pe care le-a obţinut şi ca antrenor la naţionala de junioare şi în acest sezon, când e conducător. A cerut mână liberă pe linie sportivă, iar echipa e la retrogradare. Asta deşi chiar domnia sa a recunoscut că echipa are condiţii mult mai bune decât cele de anul trecut, salarii mărite, prime, cantonamente de cinci stele şi că lotul este superior celui din sezonul trecut, pe care Poli l-a terminat pe locul VI”, a menţionat Selymes, care a mai precizat că a venit în echipa lui Horia Sabo şi acesta este cel care oate să-i ceară demisia. “Domnul Ambrosie poate e supărat pentru faptul că nu a obţinut dublarea salariului, aşa cum a cerut, iar eu am crezut că normal e să aibă prioritate la măriri salariale antrenorul şi jucătorii”, a mai spus fostul fundaş stânga al naţionalei..

Selymes a răspuns şi punctual acuzelor lui Ambrosie: “Recunosc, în vară am trecut peste Stoican. Spre binele echipei! Când am venit, mi s-a spus că Platini şi Kizito trebuie daţi afară. I-am readus la echipă. Primul e acum titular, pe al doilea am încasat bani din transfer. Peste capul lui Stoican l-am readus şi pe Qaka şi i-am transferat, de pildă, pe Flores, un internaţional despre care se scrie în Marca şi Sanoh, despre care Ambrosie a spus că e sub nivelul primei ligi! Acelaşi domn s-a opus să aducem alţi stoperi în vară, astfel că echipa a pornit în campionat cu doar doi fundaşi centrali de meserie. În ceea ce priveşte blocarea salariilor, eu mi-am exprimat punctul de vedere, am propus această măsură, nu am aplicat decizia, aşa că nu mi-am depăşit atribuţiile”.

În vreme ce vârful clubului este un vulcan care erupe, atmosfera la vestiar pare a fi calmă, punându-se accent pe strângerea rândurilor. În acest scop, in  seara aceasta jucătorii şi antrenorii iau cina împreună cu prietenele sau soţiile la un restaurant din Iaşi. Şi în ceea ce priveşte programul de pregătire s-au căutat soluţii inedite. După ce luni şi marţi dimineaţă s-a lucrat pe plan fizic, iar marţi după amiază s-a jucat un fel de rugby pe zăpadă, miercuri s-a făcut un antrenament la un centru medical din oraş dotat cu aparatură modernă. Azi s-a lucrat şi cu mingea, pe un teren cu gazon sintetic, arena fiind dotată cu un balon de protecţie. Singurul jucător din lot care are probleme de natură medicală este Mihăescu.

Comentarii