Război în Ucraina, ziua 41: Alerte de raid aerian, alte cadavre descoperite

marți, 05 aprilie 2022, 07:50
2 MIN
 Război în Ucraina, ziua 41: Alerte de raid aerian, alte cadavre descoperite

Marți, în a 41-a zi a invaziei comandate de Vladimir Putin, SUA și Europa pregătesc noi sancțiuni pentru a pedepsi Rusia din cauza uciderilor de civili din Ucraina, iar președintele Volodimir Zelenski a avertizat că este posibil să fie descoperite și mai multe crime în zonele recucerite de la trupele rusești.

UPDATE – Alte cadavre descoperite

Cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate au fost găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucha, oraş din regiunea Kiev recucerit de ucraineni şi în care soldaţii ruşi au comis masacre, a comunicat procuratura generală a Ucrainei. Aceşti civili neînarmaţi, ale căror cadavre au fost descoperite de forţele de securitate, au fost bătuţi înainte de a fi ucişi de soldaţi ai forţelor armate ale Federaţiei Ruse.

UPDATE – Rușii s-au retras din unele zone

Rușii au părăsit regiunile Cernihiv și Sumî din nord și „probabil că vor elibera complet aceste regiuni în zilele următoare”.

UPDATE – Alerte de raid aerian

Alertele de raid aerian au sunat în „aproape fiecare regiune” din Ucraina marți dimineață.

INFO

Cadavrele primăriţei din satul Motîjîn, al soţului şi fiului lor, precum şi a altor doi bărbaţi au fost descoperite în această localitate situată la vest de Kiev.

Pe de altă parte, autoritățile ucrainene spun că amploarea atrocităților din orațul Berdyanka din regiunea Kiev ar putea fi mai mare decât în Bucha, crimele descoperite acolo putând fi doar vârful icebergului din punct de vedere al crimelor contra civililor comise de trupele de invazie ruse.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro și digi24.ro.

Comentarii