Răzvan Lucescu se apropie de event

vineri, 01 martie 2019, 02:43
4 MIN
 Răzvan Lucescu se apropie de event

După ce îşi ţine adversarele la respect în campionat, PAOK Salonic s-a calificat şi în semifinalele Cupei Greciei. Barcelona a măturat pe jos cu Real

 

* PAOK Salonic poate face eventul în acest sezon, în Grecia. Echipa lui Răzvan Lucescu s-a calificat în semifinalele Cupei Greciei, după o victorie cu 4-2 în faţa celor de la Panionios, în manşa secundă a sferturilor de finală. Elevii lui Lucescu Jr. au avut nevoie de prelungiri ca să-şi asigure biletele pentru careul de aşi al Cupei. A fost 2-1 pentru PAOK după 90 de minute. PAOK a deschis scorul prin Biseswar (’32), iar Durmishaj a egalat în minutul următor. Polonezul Swiderski a adus echipa tesaliană în avantaj, însă datorită rezultatului din tur (2-1 pentru Panionios) a fost nevoie de prelungiri pentru ca una dintre echipe să se poată departaja. PAOK a decis calificarea în prelungiri, deşi s-a trezit egalată după golul lui Camara, din minutul 94. Apoi, Akpom (‘114) şi Vieirinha (‘118 – penalty) au marcat pentru echipa lui Răzvan Lucescu, asigurând astfel biletele pentru semifinalele Cupei. Alin Toşca, fundaşul stânga român de la PAOK, a fost doar rezervă. În semifinalele Cupei Greciei s-au mai calificat AEK Atena şi Asteras Tripolis. Victoria echipei PAOK vine după egalul din derby-ul oraşului Salonic, din campionat, 1-1 cu Aris. În campionat, echipa lui Răzvan Lucescu e lider cu 58 de puncte, la şapte distanţă de Olympiakos, principala urmăritoare. Dacă ia titlul, Răzvan Lucescu aduce coroana de campioană la Salonic după mai bine de 30 de ani.

* FC Barcelona a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Real Madrid, în manşa secundă a semifinalelor Cupei Spaniei, şi s-a calificat în finala competiţiei. În tur, scorul a fost 1-1.  În prima repriză, echipa gazdă s-a jucat cu ocaziile, iar Vinicius nu a reuşit să profite de şansele pe care le-a avut în faţa porţii. În a doua parte a meciului, Barcelona s-a dezlănţuit. Luis Suarez a deschis scorul pe terenul madrilenilor în minutul 50. 19 minute mai târziu, Varane a marcat în propria poartă. Scorul final a fost decis de acelaşi Luis Suarez (’73), care a înregistrat dubla după ce a transformat o lovitură de la 11 metri. Astfel, Barcelona s-a calificat în Cupa Spaniei, după 4-1 la general în faţa eternei rivale Real Madrid. Sâmbătă, de la ora 21:45, cele două formaţii se vor întâlni din nou, pe acelaşi teren, în La Liga. În clasament, Barcelona este lider cu 57 de puncte, în timp ce Real Madrid are 48 de puncte şi ocupă locul al treilea.

* Fiorentina a terminat la egalitate, scor 3-3 (2-2), meciul disputat, miercuri, pe teren propriu, cu formaţia Atalanta, în manşa I a semifinalelor Cupei Italiei. Oaspeţii au condus cu 2-0 în min. 18, iar Fiorentina a egalat până la pauză. Atalanta a preluat conducerea, dar Fiorentina a egalat din nou. Au marcat Chiessa (’33), Benassi (’36) şi Muriel (’79), pentru “viola”, respectiv, Gomez (’16), Pasalic (’18) şi de Roon (’58). În cealaltă semifinală, Lazio a terminat la egalitate, scor 0-0, partida cu AC Milan, care a avut loc marţi. Returul este la 24 aprilie.

 * Olympique Lyon s-a calificat în semifinalele Cupei Franţei, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia Caen. Denayer('26), Cornet ('49) şi Depay ('84) au marcat golurile gazdelor, iar Ninga ('78) a înscris golul oaspeţilor. Djiku (Caen) a fost eliminat în minutul 82. În penultimul act au mai obţinut calificarea PSG şi Rennes, a patra echipă urmând a fi stabilită după meciul Vitre (liga a patra) – FC Nantes, din 6 martie.

* Rezultate înregistrate în partidele disputate, miercuri seară, în etapa a XXVIII-a a campionatului Angliei: Cardiff – Everton 0-3. Sigurdsson (’41, ’66), Calvert – Lewin (‘90^3); Huddersfield – Wolverhampton 1-0. Mounie (‘90^1); Leicester – Brighton 2-1. Gray (’10), Vardy (’63) / Propper (’66); Newcastle – Burnley 2-0. Schär (’24), Longstaff (’38); Arsenal – Bournemouth 5-1. Özil (‘4), Mhitarian (’27), Koscielny (’47), Aubameyang (’59), Lacazette (’78) / Mousset (’30); Southampton – Fulham 2-0. Romeu (’23), Ward-Prowse (’40); Chelsea – Tottenham 2-0. Pedro (’57), Trippier (’84 – autogol); Crystal Palace – Manchester United 1-3. Ward (’66) / Lukaku (’33, ’52), Young (’83); Liverpool – Watford 5-0. Mané (‘9, ’20), Origi (’66), van Dijk (’79, ’82); Manchester City – West Ham 1-0. Agüero (’50 – penalty). Echipa Liverpool se află pe prima poziţie în clasament, cu 69 de puncte, urmată pe podium de Manchester City – 68 de puncte, şi de Tottenham – 60.

 

 

 

Comentarii