Realizările lui Liviu Pop, scos de pe listă: albirea lui Ponta, editură unică, demiteri politice

vineri, 23 octombrie 2020, 09:38
2 MIN
 Realizările lui Liviu Pop, scos de pe listă: albirea lui Ponta, editură unică, demiteri politice

Liviu Pop a fost ministru al Educației în 2012 (interimar), în guvernul Dăncilă, iar acum conduce foarte influenta Comisie de Învățământ din Senat.

Profesor de matematică, lider de sindicat, Liviu Pop este, din 2012, în Senatul României. A mai fost, în 2012, și ministru pentru dialog social.

„Realizările lui Liviu Pop”

1.     A prelungit viața de avocat a plagiatorului Ponta

În 2012, se declanșa cel mai mare scandal academic din România post-revoluționară, cu uriașe implicații politice. Premierul în funcție, Victor Ponta, era acuzat de o revistă științifică de primă mână că a plagiat în teza sa de doctorat. 

Victor Ponta risca să fie acuzat de fals și furt intelectual, dat fiind că, pe baza acestui titlul de doctor, fostul premier a intrat în baroul București, a predat la facultate și a câștigat bani. Imediat după apariția dosarului de plagiat, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a dat un verdict de plagiat, dar ministrul de atunci al Educației, Liviu Pop, a dizolvat abuziv instituția. 

 2.     Compediu

În septembrie 2017. Ministerul Educației a lansat un compendiu pentru elevii de clasa a V-a, un manual pentru mai multe discipline care să înlocuiască la ore timp de 8 săptămâni manualele specifice fiecărei disciplini care nu au fost încă editate. Compendiul a fost plin de greșeli.

Liviu Pop a declarat sec: “Până în data de 8 septembrie, în fiecare unitate şcolară va ajunge acel îndrumător-ghid pentru elevi. Acest îndrumător-ghid, care va acoperi materiile din planul de învăţământ, cele la care nu s-au făcut contestaţii – că dacă nu aveam contestaţii aveam toate manualele – în aşa fel încât în primele două luni de şcoală elevii să nu fie afectaţi de predare”

În aprile 2018. Curtea Constituțională a României a decis că Ordonanţa pentru înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică, este neconstituţională. Nu a contact pentru Liviu Pop, devenit – între timp – președintele Comisie pentru Învățământ din Senat. 

Continuarea, pe newsweek.ro

Comentarii