Recuperarea post-COVID se poate face şi la Spitalul CFR. Persoanele sunt luate în ordinea priorităţilor

marți, 23 februarie 2021, 02:58
2 MIN
 Recuperarea post-COVID se poate face şi la Spitalul CFR. Persoanele sunt luate în ordinea priorităţilor

Persoanele care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2 pot face recuperarea necesară şi la Spitalul Căi Ferate din Iaşi. Această recuperare este destinată în special pacienţilor care au trecut peste primele 14 zile şi care au rămas cu probleme respiratorii, neuromotorii sau cardiace.

Astfel, aceşti pacienţi sunt dirijaţi către serviciul de balneofizioterapie din cadrul unităţii medicale. „Pentru cei cu probleme respiratorii, pe lângă asigurarea aportului de oxigen, este nevoie şi de învăţarea unor tehnici de respiraţie. Noi am funcţionat şi pe partea de recuperare de când am simţit nevoia să asistăm aceşti pacienţi, din momentul în care s-a considerat că după 14 zile este nevoie să fie asistaţi în alte zone de suport”, a explicat dr. Mihai Glod, managerul unităţii medicale.

La Spitalul CF Iaşi există deja liste de aşteptare pentru acest tip de recuperare, astfel încât ieri s-a luat decizia extinderii cu încă cinci paturi, pe lângă cele zece care asigurau activitatea post COVID. „Lista de aşteptare funcţionează în funcţie de gravitate, dacă este cineva care are nevoie de asistenţă imediată va intra prioritar, persoanele nu sunt luate în ordinea înscrierii, ci în ordinea priorităţilor”, a completat dr. Mihai Glod.

Încă din luna octombrie a anului trecut, Spitalul CF Iaşi asigură paturi ATI pentru cazurile grave de pacienţi COVID, treptat ajungându-se la şapte paturi care sunt ocupate aproape în permanenţă. „Pe ATI gradul de ocupare este de 100%, cu foarte puţine excepţii. Încercăm ca până la finalul lunii aprilie să organizăm şi serviciul ATI non COVID pentru că fiind spital suport COVID care asigură şi suport ATI, asta ne limitează mult în ceea ce înseamnă asistenţa cazurilor chirurgicale”, a mai precizat managerul spitalului. De asemenea, se doreşte şi reluarea internării cazurilor care nu reprezintă patologie COVID, având în vedere că, în ultimele luni, activitatea a fost concentrată în jurul acestor cazuri.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii