Movilă bagă un cal troian în Consiliul Local

Redactorul-șef de la BZI, pe lista PMP pentru Consiliul Local Iași, cu aspirații de viceprimar

miercuri, 19 august 2020, 09:57
2 MIN
 Redactorul-șef de la BZI, pe lista PMP pentru Consiliul Local Iași, cu aspirații de viceprimar

PMP a promovat pe lista pentru Consiliul Local (CL) pe redactorul-șef al „Bună Ziua Iași”, Florin Briaur.

Filiala condusă de deputatul Petru Movilă (PMP) l-a plasat pe Briaur pe poziția 4 pe listă, după Movilă, Dorina Isopescu (candidat la funcția de primar) și Cosmin Marcovici (actual secretar de stat). Surse politice spun că este foarte probabil ca, în eventualitatea accederii în consiliu, primii trei candidați să se retragă, făcându-i loc lui Briaur. De remarcat este faptul că deputatul Petru Movilă, liderul filialei, care a făcut listele, nu a spus nimic până acum despre acest lucru, dimpotrivă, a invocat alte nume aflate pe poziții inferioare, pentru a exemplifica componența listei. Movilă, care a fost atacat des și suburban în gazeta respectivă, a devenit brusc  un "prieten" al gazetei, care este continuatoarea fostei gazete "Ziua" ai cărei angajați au fost condamnați pentru șantaj. De altfel, cel creditat de mass media ca fiind adevăratul patron al BZI este Ghiocel Asimionesei, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj prin presă. Aceleași surse politice spun că planul deputatului este ca, în eventualitatea unei alianțe cu PNL la consiliul local – ținând cont de dificultățile de negociere previzibile cu USR și PSD – să-l propună pe Briaur la funcția de viceprimar. Astfel, BZI, poate cel murdar ziar din țară, in felul in care se scrie, sunt selectate subiectele, si prin istoric, va obține, prin intermediul lui Petrică Movilă, funcția de viceprimar al Iașului. 

Locul 4 îi oferă lui Briaur șanse reale de a intra în Consiliul Local, în contextul în care PMP va obține peste 5% din sufragii, iar cel puțin două persoane din fruntea listei se vor retrage.

Într-o astfel de situație sunt Movilă (intenția deputatului este să-și continue activitatea în Parlament și să candideze din nou la alegerile legislative) și Marcovici (funcția de secretar de stat este incompatibilă cu cea de consilier local și foarte probabil Marcovici va alege să rămână la Ministerul Culturii).

Comentarii