Regionala de drumuri naţionale se mută pe o stradă aflată în construcţie

sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 02:50
3 MIN

Imobilul cu cinci niveluri pe care Direcţia de Drumuri şi Poduri îl va ocupa în întregime a fost scos spre închiriere la un preţ lunar de 15.000 de euro. În schimb, străzile din jur sunt încă în plin şantier.

În câteva zile, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri îşi va muta birourile din Copou, de pe strada Gheorghe Asachi, pe malul Bahluiului, pe Şoseaua Naţională. Ieri s-a încheiat montarea firmei pe imobilul cu patru etaje situat în zona Podul de Piatră, la intersecţia cu Splai Bahlui Mal Drept. Este vorba de un imobil închiriat aproape în întregime – parterul şi cele patru etaje – cu o suprafaţă utilă de 2.500 mp. După trei ani, Regionala ar putea să cumpere clădirea, după cum ne-a declarat directorul Ovidiu Laicu. Totuşi, la preţurile actuale de pe piaţa imobiliarelor, costul unei asemenea construcţii s-ar apropia de 4 milioane de euro.

Amintim că birourile DRDP funcţionau de mai mulţi ani într-un imobil care a fost retrocedat. Direcţia a mai încercat să-şi găsească un sediu, ultima oară în 2012, când singura ofertă a fost un imobil situat tot în Copou, cu o suprafaţă desfăşurată de 1.600 mp, pe care proprietarul cerea peste 2 milioane de euro. Tranzacţia nu a mai avut loc, conducerea DRDP încercând să achiziţioneze în schimb sediul în care funcţiona. Până la urmă, la sfârşitul anului trecut, proprietarul a solicitat eliberarea spaţiilor, astfel că Regionala îşi va schimba adresa.

Directorul Laicu ne-a spus că nivelul chiriei pentru noul sediu este confidenţial, dar a menţionat că este mai mic decât cel din Copou. Anunţurile de închiriere pentru spaţii de birouri din zonă oscilează pe site-urile de tranzacţii imobiliare între 8 şi 10 euro, dar, printre ele se numără şi o „super ofertă: 6 euro/mp”. Este chiar anunţul prin care clădirea în care se va muta DRDP fusese oferită spre închiriere. Preţ total, 15.000 de euro/ lună, precizează anunţul pentru întreaga clădire. Imobilul este dotat cu „lift modern, sală de recepţie, sală de şedinţe, camera server, două băi pe etaj, centrală termică pe fiecare etaj”. De asemenea, angajaţii Direcţiei şi clienţii/ partenerii săi vor avea la dispoziţie 40 de locuri de parcare plus alte zece în imediata apropiere – lucru pentru care Ovidiu Laicu nu şi-a ascuns bucuria, pentru că în partea cealaltă „se stătea claie peste grămadă” pe doar zece locuri.

De menţionat că strada pe care este situat noul sediu al DRDP, respectiv Şoseaua Naţională, este în plin proces de modernizare de mai bine de un an, după schimbarea reţelei de termoficare din subteran. Lucrările au înaintat foarte greu în ultimele şase luni, o explicaţie a celor de la Primăria Iaşi fiind că proiectul a trebuit să fie ajustat după ce s-a descoperit că segmente de stradă între Podu Roş şi Podul de Piatră au fost modernizate diferit în timp. La fel, strada din spatele clădirii, Splai Bahlui Mal Drept, încă nu a fost recepţionată. Deşi aici lucrările s-au încheiat şi chiar au fost făcute marcaje pe carosabil, panoul amplasat în Podu Roş precizează că termenul de finalizare este aprilie 2019. Mai în glumă, mai în serios, directorul DRDP i-a transmis primarului Iaşului că ar putea să-i dea o mână de ajutor pentru ca sediul Regionalei de drumuri naţionale să aibă într-adevăr acces „la drum”.

 

 

Comentarii