Remedii pentru mahmureală: Ungurii preferă găinaţul, estonienii, şosetele în vodcă

sâmbătă, 30 decembrie 2023, 12:24
2 MIN
 Remedii pentru mahmureală: Ungurii preferă găinaţul, estonienii, şosetele în vodcă

De la zeamă de murături la șosete cu vodcă și excremente de pasăre, iată care sunt leacurile de care ai putea avea nevoie în viața ta după o noapte mare ca cea din ultima zi a anului. Euronews a strâns leacuri băbești din toată Europa pentru o situație cu care se va confrunta tot continentul în următoarele 48 de ore.

Așa că, înainte de a începe să te gândești la rezoluțiile de anul nou, la toate acele promisiuni de a merge la sală, la perspectiva unor schimbări importante în viața ta, va trebui să te asiguri că ai la îndemână tot ce este necesar pentru a scăpa de mahmureală.

Katerfrühstück (Germania)

Există un cuvânt pentru orice în Germania. Mahmureala este cunoscută sub numele de Katzenjammer – literalmente „jalea pisicilor”. Așa că nu este de mirare că micul dejun pentru mahmureală este Katerfrühstück – sau „gustarea pisicii”. Acesta conține un hering murat înfășurat în jurul castraveților murați și a cepei. Funcționează!

Saramură de murături (Polonia)

Polonezii preferă să bea un pahar de saramură din murături acrișoare pentru a calma moralul de dimineață. După cum probabil ați observat din primele trei intrări de pe această listă, murăturile sunt esențiale pentru a vă face să vă simțiți mahmuri, pur și simplu pentru că concentrația lor de potasiu și sodiu ajută la refacerea electroliților. Unele baruri oferă chiar și un shot de Bourbon cu un chaser de suc de murături.

Găinaț de vrăbiuță cu infuzie de coniac (Ungaria)

Da, este o chestie… – și cea pe care v-o recomandăm cel mai puțin din această listă. Unii unguri cred că adăugarea de excremente de vrabie în coniac va ajuta la ameliorarea mahmurelii. Nu știm exact de ce, având în vedere că respectivele excremente conțin probabil paraziți… Dar nota maximă pentru originalitate și pentru că a făcut ca leacul să sune mai rău decât boala în sine. Cu toate acestea, dacă reușiți să convingeți o vrăbiuță să vină să defuleze în paharul dumneavoastră, chemați televiziunea. Faima și averea sunt chiar după colț.

Șosete cu vodcă (Estonia)

Un remediu estonian de modă veche presupune înmuierea unei perechi de șosete în vodcă, purtarea lor sub o altă pereche de șosete groase și relaxarea cu o ceașcă de ceai fierbinte. Există o logică în această nebunie, deoarece este vorba de a combate focul cu foc – vodca și ceaiul fierbinte vor induce transpirația și, prin urmare, vor elibera toxinele din organism.

Citeşte mai mult pe g4media.ro.

Comentarii