De Business

Punem punctul pe știi

Renault a lansat primul sistem de evitare a obstacolelor

vineri, 10 noiembrie 2017, 09:41
2 MIN
 Renault a lansat primul sistem de evitare a obstacolelor

Un sistem autonom de control creat de laboratorul Renault Open ajunge să înlocuiască piloţii profesionişti de teste. Conform celor spuse de reprezentanţii Renault, acesta poate gestiona situaţii dificile de conducere şi, în premieră, poate evita obstacole rutiere.

„Groupe Renault depune eforturi pentru a fi lider în inovaţie prin intermediul produselor, tehnologiei şi a design-ului”, a declarat într-un comunicat de presă Simon Hougard, directorul Laboratorului Renault Open Innovation din Silicon Valley, America.

„Eforturile noastre de inovaţie vizează dezvoltarea unor tehnologii avansate de conducere autonomă, în care consumatorii să poată avea încredere, pentru a crea o călătorie mai sigură şi mai confortabilă”, a mai precizat acesta în comunicatul de presă.

Laboratorul Renault Open Innovation se concentrează pe îmbunătăţirea siguranţei şi dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă. Sistemul reprezintă un pas important în utilizarea autovehiculului autonom pentru îmbunătăţirea siguranţei vehiculelor şi susţine obiectivul Groupe Renault de a deveni una dintre primele mărci care oferă tehnologie „mind off” la scară largă, pe vehiculele de serie, şi care propune flote de vehicule robot.

Groupe Renault a anunţat recent lansarea a peste 15 modele Renault, până în 2022, cu niveluri diferite de autonomie. Renault a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 127 de ţări în 2016 şi deţine  36 de uzine, 12.700 puncte de vânzare şi peste 120.000 de angajaţi.

Comentarii