Reprezentanţii Universităţii Tehnice sunt mulţumiţi de înscrierile la admiterea de toamnă

luni, 21 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 Reprezentanţii Universităţii Tehnice sunt mulţumiţi de înscrierile la admiterea de toamnă

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a înregistrat cifre record la admiterea de toamnă din acest an. Asftfel, Politehnica ieşeană a avut cu 200 de candidaţi mai mult faţă de numărul de locuri la buget, dar a înregistrat şi mai mulţi candidaţi pentru locurile la taxă faţă de anii precedenţi în sesiunea de toamnă.

La sesiunea de toamnă din acest an au fost 500 de candidaţi pe cele 307 de locuri bugetate scoase la concurs la ciclul de licenţă, la care se adaugă şi 154 de candidaţi care au optat pentru locurile de la taxă. Cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Mecanică, aproximativ 110 dosare la buget şi 44 la taxă, urmată de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu 84 de dosare la buget şi 64 la taxă, iar pe locul al treilea Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, cu 73 de dosare la buget şi 12 la taxă.

Pe lângă acestea, în perioada următoare vor mai fi validate o serie de dosare rămase nefinalizate pe platforma universităţii, astăzi, pe 21 septembrie, urmând să fie definitivată situaţia admiterii. Confirmarea locurilor se va realiza în zilele următoare

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică la TUIASI, precizează că, spre deosebire de anii trecuţi, tinerii au optat pentru specializări mai puţin dorite anterior.

„A fost o admitere foarte bună, cu un număr suficient de candidaţi, distribuiţi pe toate cele 11 facultăţi ale universităţii, există un interes foarte divers în aşa fel încât, lăsând deoparte domeniile tradiţionale de mare atractivitate, s-au orientat către toate facultăţile universităţii, după cum se vede şi din numărul mare de candidaţi din toamnă. Este esenţial acest interes către toate domeniile tehnice, pentru că fiecare are zona de interes în piaţa muncii, în tot peisajul acesta economic la nivel naţional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin. Rezultatele finale ale procesului de înscriere, defalcate pe facultăţi, pot fi consultate pe platforma de admitere a Politehnicii ieşene. 

Comentarii