Reţeaua care tranşa în pădure vite şi cai furaţi vindea carnea la Spitalul de Copii

miercuri, 13 decembrie 2017, 02:59
3 MIN
 Reţeaua care tranşa în pădure vite şi cai furaţi vindea carnea la Spitalul de Copii
O asistentă medicală era omul de legătură. Pentru ultimele „pachete“ de carne vândute, hoţii au primit 4.000 de lei. Reţeaua „haiducilor“ din Mogoşeşti a fost anihilată.

Grupul hoţilor „specializaţi“ în furtul de cai şi vite pe care apoi le tranşau în pădurile din Grajduri vindeau carnea asistentelor şi medicilor din cadrul Spitalului „Sfânta Maria“ din Iaşi. Hoţii cunoşteau o asistentă din cadrul acestui spital şi îi plasau acesteia carnea furată, în pachete. Astfel, la ultima „tranzacţie“ de acest gen, hoţii au ridicat suma de 4.000 lei de la asistenta care lucra aici. Aceasta colecta banii de la colegi şi îi dădea hoţilor.

Grupul de „haiduci“ furau vite şi cai de pe păşunile localităţilor aflate în jurul municipiului Iaşi. Vacile erau tranşate în pădurile de la Mogoşeşti şi la ferma unui localnic din Dumbrava, apoi carnea de vită era vândută, în timp ce caii erau vânduţi în târguri şi iarmaroacele din judeţ.

Ceata de hoţi era formată din opt membri conduşi de către Vasile Aioaniţoaiei, în vârstă de 36 de ani, cu domiciliul în Mogoşeşti. Potrivit informaţiilor poliţiştilor, Aioaniţoaiei îşi „învăţa discipolii“ metodele cele mai bune de furat şi să nu fie observaţi.

Poliţiştii suspectează că Aioaniţoaiei are la „activ“ numeroase furturi de animale, mai ales după anul 2015 când a fost eliberat din închisoare, tot pentru furturi. În închisoare, acesta „şi-a desăvârşit“ tehnica de furat.

„La data de 2 decembrie, poliţiştii ieşeni au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza co­munelor Ciurea şi Mogoşeşti, la membrii unui grup infracţional specializat în comiterea de furturi de animale, fiind puse în aplicare şapte mandate de aducere. Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie – decembrie 2017, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani din comunele Mogoşeşti şi Grajduri ar fi comis patru furturi de animale pe raza comunelor Dumeşti, Mogoşeşti şi Ciurea, în urma cărora ar fi sustras două cabaline şi cinci bovine în valoare de 13.500 lei. Aceştia ar fi fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 51 de ani. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 36 de ani, din comuna Mogoşeşti, ar fi solicitat celorlalţi membri să comită furturile“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Aioaniţoa­iei le indica celorlalţi hoţi modurile de comitere a furturilor, traseele de urmat, locul unde să ascundă animalele şi apoi, personal, se ocupa de tranşarea acestora şi valorificarea cărni în municipiul Iaşi.

Comentarii