Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu pentru sarmale delicioase. Trucul folosit de celebrul bucătar

duminică, 24 decembrie 2023, 14:31
2 MIN
 Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu pentru sarmale delicioase. Trucul folosit de celebrul bucătar

Fostul jurat de la „Chef la cuțite” Cătălin Scărlătescu folosește un ingredient la îndemână oricui pentru sarmalele în foi de varză.

Chef Cătălin Scărlătescu are o rețetă simplă pentru sarmale, preparatul nelipsit de pe mesele românilor, de Crăciun.

Iată ingredientele:

4 kg de carne tocata de porc
500 g orez
2 kg ceapa
40 g piper
45 g sare
o bucată de afumătură
bulion
frunze de varză murată
cimbru
foi de dafin

Preparare

Ceapa se toacă mărunt, se pune la călit într-o tigaie până devine aurie. Când este gata, o lăsăm la răcit, noteză blogul culinar Rețete practice.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu spune că trucul lui pentru sarmale delicioase constă într-o bucată generoasă de afumătură pe care o pune în oala unde vor fierbe rulourile de carne învelite în varză.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar.

Oala cu sarmale se va lăsa la fiert mai bine de 4 ore.

Comentarii