Rezultatele UMF Iaşi la rezidenţiat au fost peste media ţării. Se aşteaptă repartiţia

joi, 19 noiembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Rezultatele UMF Iaşi la rezidenţiat au fost peste media ţării. Se aşteaptă repartiţia

Rezultatele la concursul de rezidenţiat, organizat de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu cele 6 universităţi de medicină şi farmacie tradiţionale duminică, 15 noiembrie, clasează Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi pe locul al II-lea în ţară, după UMF Bucureşti, pentru domeniile Medicină şi Medicină Dentară. 

Astfel, pentru domeniul Medicină, cel mai mare punctaj a fost obţinut de un candidat din Bucureşti – 938, în timp ce candidatul din Iaşi a fost la o diferenţă de doar un punct, obţinând 937 de puncte. Pentru domeniul Medicină Dentară, un candidat de la UMF Bucureşti a obţinut punctajul maxim, de 899 de puncte, urmat tot de un candidat din Iaşi, cu 880 de puncte. „Ne bucurăm că absolvenţii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda unui an dificil.

Ne-am clasat pe locul al II-lea pe ţară, în domeniile Medicină şi Medicină Dentară, după UMF Bucureşti. Îi felicit din toată inima pe candidaţi şi le doresc mult succes indiferent de specializarea pe care o vor urma”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Astfel, potrivit rezultatelor parţiale, la Medicină vor putea merge mai departe în etapa a doua a rezidenţiatului – repartizarea locurilor/posturilor – cei care au luat peste 562,8 de puncte, la Medicină Dentară – candidaţii cu peste 539,4 de puncte, iar la Farmacie, cei care au obţinut peste 538,8 de puncte.

Pentru această sesiune s-au înscris peste 2100 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor pentru domeniul Medicină este aproximativ acelaşi – 1088, faţă de 1087, în timp ce pentru domeniul Farmacie a crescut de trei ori – 360 faţă de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668, faţă de 314. Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 4372 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 2116 de candidaţi şi de Cluj, cu 1.636 de candidaţi. Numărul total de înscrişi din toate cele şase centre universitare este 11.949.

Comentarii