România iese din criza guvernamentală! PSD devine principalul motor al noului Executiv! (P)

marți, 23 noiembrie 2021, 11:30
2 MIN
 România iese din criza guvernamentală! PSD devine principalul motor al noului Executiv! (P)

Criză guvernamentală întreținută săptămâni la rând de formațiunile politice de dreapta a ajuns la final. Discuțiile despre formarea noului guvern și-au găsit în cele din urmă finalitatea, iar situația trebuie să se îndrepte în cel mai scurt timp. Nu mai discutăm despre eșecul guvernării PNL, despre colaborarea eronată cu USR, coaborare care a dus România în pragul unui adevărat dezastru. Ceea ce contează acum este că România intră pe calea cea bună, odată cu PSD la guvernare. De altfel, PSD a demonstrat până acum ce a făcut cât timp s-a aflat la cârma țării și care au fost rezultatele în economia țării. Chiar dacă vorbim acum de o guvernare gestionată de premierul desemnat de PNL, Nicolae Ciucă, important este ca acest lucru să poată fi făcut într-o echipă.

Această majoritate nu trebuie să fie una de conjunctură, ci una care să scoată țara din criză. Este evident că PSD trebuie să fie principalul partid din această alianță, cum de altfel ne spun și sondajele electorale. Un ultim sondaj ne arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 38 la sută din voturi, în timp ce PNL ar obține doar 18 la sută. De asemenea, cei de la UDMR ar obține 5 procente. Toate acestea arată care este adevărata proporție în Guvern și cum trebuie să stea lucrurile. PSD va gestiona principalele ministere din acest Guvern, respectiv Ministerul Finanțelor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Familiei, precum și Secretariatul General al Guvernului. Sunt ministere cheie, ministere care gestionate de PSD pot fi revitalizate cu proiecte ce vin în beneficiul românilor.

Important este ca România să iasă din această criză guvernamentală. PSD trebuie să rămână principalul motor al acestui Executiv, principala formațiune care reprezintă interesele românilor și nu a vreunui cerc de interese.

Marius Eugen OSTAFICIUC

Președinte PSD Municipiul Iași, deputat

Comentarii