România primește primul sistem de rachete sol-aer Patriot. 450 de rachete în dotarea Armatei

joi, 17 septembrie 2020, 11:39
1 MIN
 România primește primul sistem de rachete sol-aer Patriot. 450 de rachete în dotarea Armatei

România primește primul sistem de rachete sol-aer Patriot. Joi are loc recepţia a 450 de rachete sol-aer Patriot, care vor putea fi folosite în caz de nevoie începând cu 2021. Astfel, Armata română va deține cea mai nouă configurație Patriot, utilizată și de armata americană.

Prezent la ceremonia de recepție de la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, premierul Ludovic Orban a declarat că este un moment istoric, care a fost așteptat multă vreme.

„Este un moment pe care îl consider istoric, momentul în care pe teritoriul României sosește primul sistem de rachete Patriot. Este un moment pe care îl așteptam demult și este bine că s-a petrecut și, mai ales, sunt foarte fericit pentru că se petrece în mandatul meu de premier. România a ales clar să fie țară membră NATO, a ales parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, a ales să fie țară membră a Uniunii Europene. Suntem un partener loial, care își respectă toate angajamentele în cadrul acestor alianțe”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a subliniat că prezența rachetelor Patriot în România duce la sporirea securității țării noastre.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii