După atâtea ploi, România a fost stoarsă şi pusă la uscat!

Românul s-a născut inventator: noi invenţii româneşti de sezon!

sâmbătă, 10 iulie 2021, 07:03
4 MIN
 Românul s-a născut inventator: noi invenţii româneşti de sezon!

Am intrat bine în luna lui Cuptor, după o lungă perioadă în care cuptoarele românilor s-au înmuiat de la ploi. 

O bună bucată de vară s-a dus degeaba, motiv pentru care toţi încearcă să profite de fiecare rază de soare, de fiecare strop de apă, de fiecare grăunte de nisip, de fiecare clipă de concediu, iar unii bărbaţi încearcă să se simtă cât mai bine, în ciuda nevestelor şi soacrelor; tocmai am primit informaţii din teren:

                                                        *         *         *

Prosoapele flauşate, accesorii nelipsite din bagajele românilor!

Aflat la mare cu copiii, nevasta şi soacra, domnul Eusebiu Burete a reuşit zilnic, încă de pe la 10 dimineaţa, să se ciupească bine de tot, deşi cele două doamne au stat cu ochii pe el ca pe telenovele, ca să nu evadeze pe la vreo terasă. De-abia ieri soacra a descoperit că Eusebiu, care în fiecare zi făcea plajă ţinând pe faţă un prosop mare şi flauşat, de baie, să se apere de soare şi să nu se ardă pe nas şi buze, şi-l îmbiba la plecarea din camera de hotel cu ţuică adusă de acasă, pe care apoi o sugea, stând întins aşa pe nisip.

                                                        *         *         *

 

Aripioarele gonflabile pentru înot vă pot salva viaţa!

Şi domnul Tiberiu Pelican se află la mare cu copii, nevastă şi soacră, fiind la rândul său păzit în fiecare clipă, din motive asemănătoare; cu toată paza, şi el a reuşit să se ciupească la fel de temeinic. După câteva zile, soacra sa şi-a dat seama că în fiecare zi Tiberiu duce mult prea des la gură aripioarele gonflabile de înot ale celor mici, ca pentru a le umfla mai bine, deşi aceştia nici nu se bagă în apă, fiindcă le este frică, şi de-aia nu le-au folosit niciodată; luat la întrebări, Tiberiu a recunoscut că în fiecare aripioară gonflabilă îi intră cam jumătate de litru de vodcă.

                                                        *         *         *

 

Au apărut cochiliile în care nu se aude marea, ci berea!

În fine, trebuie să îl amintim aici şi pe domnul Nechifor Cumătru, aflat într-o situaţie aproape identică, tot în staţiune, pe litoralul nostru, şi tot cu copii, nevastă şi soacră (care îl pândesc în fiecare clipă); spre deosebire de colegii de suferinţă descrişi mai sus, el a reuşit să se descurce din exact acelaşi punct de vedere folosind în acest scop nişte cochilii enorme de melci marini, inscripţionate cu "Litoral 2021" şi lăcuite, pe care le-a cumpărat de la taraba conlocuitorului turc Căcâr Cămâr. El a fost prins după ce soacrei i s-a părut cam ciudat faptul că ginerele Nechifor nu duce cochiliile la ureche, să audă vuietul mării, ci la gură.

 

Ultima oră! Soacră prizonieră sub o carapace de nămol întărit!

Avem şi o ştire de ultimă oră: deşi nu suferă de afecţiuni reumatice, domnul Octavian Compot a cumpărat mai multe kilograme de nămol terapeutic la pungă, de la diverşi vânzători ambulanţi; în prima zi de stat la mare el şi-a uns soacra cu nămol din sfert în sfert de oră, spunându-i "Ca să fiţi sănătoasă!", şi a sfătuit-o să nu se clătească în ziua aia, până la plecarea de pe plajă, pentru a nu se pierde efectele tratamentului. Aproape de lăsarea serii, doamna era prizonieră sub un strat gros de nămol întărit la soare, semăna aproape perfect cu ceramica de Marginea şi nu se mai putea mişca, să meargă după Octavian şi să-l tragă de la terasa la care omul bea bere.

Comentarii