De Sănătate

Punem punctul pe știi

Rujeola explodează la Iaşi: primul loc din ţară la număr de cazuri noi

În ultima săptămână, 35 de copii din judeţ au fost diagnosticaţi cu această boală.

sâmbătă, 21 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Rujeola explodează la Iaşi: primul loc din ţară la număr de cazuri noi

Cele mai multe cazuri de rujeolă s-au confirmat, în ultima săptămână, în judeţul Iaşi. Con­form Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibilor (CNSCBT), în săptămâna 13 – 20 aprilie, cele mai multe îmbolnăviri cu rujeolă de la nivel naţional s-au înregistrat la Iaşi. 

CNSCBT a arătat într-un comunicat de presă emis ieri că, în ultimele şapte zile, 35 de copii din judeţul Iaşi au fost diagnosticaţi cu rujeolă. Pe poziţia a doua, după cele mai multe cazuri, se situează judeţul Buzău, cu 30 de cazuri, iar pe a treia, judeţul Vrancea, cu 23 de cazuri. „Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 20.04.2018 este de12.368, din care 49 de decese. În săptămâna 16 – 20 aprilie au fost raportate încă 181 de cazuri nou confirmate în 19 judeţe“, se arată în comunicatul citat. Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, în ultima lună numărul copiilor din judeţele Moldovei care au fost diagnosticaţi cu rujeolă a crescut conside­rabil, în comparaţie cu situaţia de anul trecut. Cele mai grave cazuri din Regiunea Nord-Est sunt spitalizate la Iaşi. Din cauza numărului de pacienţi, la Spitalul de Boli Infecţioase a fost organizat un pavilion, plan parter, pentru copiii cu rujeolă.

„Avem, în această perioadă, în Moldova, cele mai multe cazuri depistate de rujeolă de la începutul epidemiei. Ce a fost anul trecut în vestul ţării, unde au fost cele mai multe cazuri, acum s-a mutat în estul ţării. Este foarte trist ceea ce se întâmplă, dar ce putem noi face dacă părinţii nu vor să-şi vaccineze copiii“, a precizat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical la spitalului ieşean. 

 

 

Comentarii