Rusia admite că nu are o „imagine clară” a amplorii epidemiei de coronavirus

marți, 24 martie 2020, 16:57
2 MIN
 Rusia admite că nu are o „imagine clară” a amplorii epidemiei de coronavirus

Rusia a admis marți că nu are o "imagine clară" a amplorii contaminării cu coronavirus în țară, în condițiile în care până în prezent numărul de cazuri detectate rămâne redus comparativ cu Europa occidentală, scrie AFP.

"Problema este că volumul de teste este foarte redus și nimeni nu are o imagine clară" a realității în Rusia, ca și în restul lumii, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin, care care conduce grupul de lucru împotriva epidemiei și a participat la o reuniune cu președintele Vladimir Putin, potrivit declarațiilor sale publicate pe site-ul Kremlinului.

În mai multe rânduri, săptămâna trecută, președintele Putin a prezentat o situație sub control, arătând în contrapondere situația din Franța și Italia.

Primarul, un apropiat al lui Putin, a afirmat că în Moscova numărul de cazuri detectate la ora actuală, 290, este subestimat. Există fără îndoială între 400 și 500, a adăugat el. În Rusia sunt contabilizate oficial 495 de cazuri.

"Este o dinamică ridicată, este o situație serioasă care este în curs de dezvoltare", i-a spus Sobianin președintelui rus.

Primarul, care a aplicat în Moscova cele mai stricte măsuri din Rusia, cu limitarea circulației, a adunărilor publice sau închiderea școlilor și a mall-urilor, a apreciat că regiunile țării trebuie să urmeze acest exemplu.

Acesta a cerut ca persoanele de peste 65 de ani să stea în casă, așa cum este cazul la Moscova de joi. O altă prioritate este recenzarea călătorilor veniți din străinătate în ultimele săptămâni.

Acesta a citat regiunea Primorie, din Orientul Îndepărtat, unde 6.000 de persoane au venit din "zonele infectate". "Este o problemă, o mare problemă. Și, mai devreme sau mai târziu, problema va deveni virală", a avertizat el.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii