S-a conturat finala Cupei României

sâmbătă, 27 iunie 2020, 01:43
2 MIN
 S-a conturat finala Cupei României

După Sepsi Sfântu Gheorghe, FCSB a șters pe jos cu adversara, dovedind din nou că Dinamo se află într-o criză profundă

Formaţia FCSB a învins, joi seară, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Dinamo, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, meci disputat pe stadionul din „Şoseaua Ştefan cel Mare”.Chiar dacă a început partida fără doi dintre jucătorii de bază, Florinel Coman şi Dennis Mann, FCSB a reuşit să îşi domine adversara încă din debutul meciului. Primele ocazii ale partidei au aparţinut formaţiei conduse de Bogdan Vintilă. Mai întâi Olaru a trimis pe lângă poartă în minutul 8, apoi Adrian Petre a scapat în două rânduri (minutele 27 şi 28) singur cu portarul Riccardo Piscitelli, dar a ratat de fiecare dată. Primul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 32 de Adrian Popa, acesta fructificând o pasă a lui Darius Olaru, după ce a profitat de o greşeală a fundaşului dinamovist Kilyen. După pauză, formaţia alb-roşie încercat să atace mai mult şi a trecut de câteva ori pe lângă egalare. Ricardo Grigore (min.48), Skovajsa (min. 58) şi Robert Moldoveanu (min. 63) nu au reuşit însă să îl învingă pe portarul Andrei Vlad.
Golul al doilea al FCSB a venit în minutul 74 şi a fost marcat de Olaru cu un şut la colţul lung de la aproximativ 15 metri în urma unei incursiuni pe partea dreaptă a colegului său Cristian Dumitru. În minutul 83, FCSB şi-a mărit avantajul pe tabela de marcaj prin Cristian Dumitru. În urma unei degajări a portarului Vlad, Dumitru a reuşit să scape de fundaşii centrali dinamovişti, Mihai Popescu şi Ricardo Grigore, şi a şutat plasat învingându-l pe Piscitelli.

Fostul portar Florin Prunea, care până de curând a fost preşedintele FC Dinamo, a subliniat gravitatea situaţiei de la Dinamo. „Diferenţa mare între cele două echipe (…).Greva jucătorilor nu a apărut din cauza salariilor. A apărut pentru că ei au fost trecuţi în şomaj tehnic şi Bălănescu îşi lau salariul întreg. Nimic nu e întâmplător, jucătorii şi antrenorii trebuie respectaţi. Şi Mihalcea e pierdut, nu ştie ce să facă, să pună suporterii un conducător, poate pe Cornel Dinu, să vorbească cu ei. Acesta nu e lot să ajungă în B, dar situaţia este foarte gravă”, a declarat Prunea la Digisport.
În prima manşă a celeilalte semifinale, Sepsi Sfântu Gheorghe a învins pe teren propriu cu 5-1 (1-1). Meciurile retur se vor disputa peste două săptămâni
 

 

Comentarii