De Business

Punem punctul pe știi

S-a dat startul la înscrierile pentru schemele europene de calitate

marți, 07 august 2018, 01:49
1 MIN
 S-a dat startul la înscrierile pentru schemele europene de calitate

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a deschis pe 2 august sesiunea de primire a proiectelor pentru participarea la schemele de calitate europene, finanţare ce se asigură prin submăsura 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima data la scheme de calitate“.

Acest ajutor se acordă fermierilor şi grupurilor de fermieri legal constituite care participă pentru prima dată la o schemă de calitate a Uniunii Europene: Denumire de Origine Protejată, Indicaţie Geografică Protejată, Specialitate Tradiţională Garantată, Produse ecologice.

De asemenea, sunt finanţate şi proiectele prin care se asigură participarea pentru prima data la schemele de calitate pentru băuturi alcoolice – Denumire de origine controlată (DOC), pentru vinuri de calitate.

„Această linie de finanţare este foarte aşteptată de către asociaţiile şi organizaţiile fermierilor, pentru că oferă un sprijin consistent care va contribui la introducerea pe piaţă a unor produse agricole şi alimentare care depăşesc semnificativ standardele comerciale ale produselor de larg consum. De asemenea, prin finanţarea acordată pentru aderarea la o schemă de calitate eligibilă se va asigura şi o mai mare recunoaştere a calităţii produselor locale“, au precizat reprezentanţii AFIR.

Fondurile totale disponibile pentru sesiunea din acest an prin submăsura 3.1 sunt în valoare de 6,1 milioane de euro, iar intervalul de primire a cererilor de finanţare este cuprins între 2 august – 31 decembrie, ora 16.

Comentarii