S-au întors voiajorii

luni, 03 septembrie 2018, 01:43
2 MIN
 S-au întors voiajorii

 Qaka şi Platini au semnat ieri cu Politehnica. Albanezul va primi un salariu ameţitor, 10 000 de euro pe lună

 

 

 

Politehnica Iaşi a readus doi jucători care fuseseră cedaţi în vară, Kamer Qaka şi Luis Carlos Almada Soares “Platini”. Qaka, fotbalist care fusese vândut înaintea ultimei etape din sezonul trecut cu 375 000 de euro plus TVA la FCSB a fost răscumpărat cu 200 000 de euro plus TVA, bani care vor trebui achitaţi vara viitoare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu suma pe care ieşenii trebuiau să o achite basarabenilor care l-au adus gratuit pe Qaka vara trecută în Copou. Conform înţelegerii iniţiale, aceştia urmau să primească 25% din diferenţa dintre banii încasaţi de la FCSB şi cei cheltuiţi de club cu jucătorul pe parcursul sezonului trecut. Conform unor surse, basarabenii aveau dreptul la circa 40 000 de euro.

Qaka a ajuns ieri în Iaşi, fiind aşteptat cu flori, la aeroport, de preşedintele Consiliului Director al Politehnicii, Leonida Antohi. Albanezul a semnat în cursul după amiezii un contract pe trei ani, devenind de departe cel mai bine plătit angajat al clubului. Directorul general al grupării ieşene, Horia Sabo, a fost de acord să-i acorde fotbalistului un salariu fabulos, 10 000 de euro lunar. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că jucătorul refuza să plece de la FCSB, unde avea un contract pe cinci ani, dacă nu i se acorda retribuţia amintită, pe care a încasat-o în start la clubul bucureştean.

Anul trecut, Qaka a primit la Iaşi un bonus de instalare de 10 000 de euro şi un salariu lunar de 3 300 de euro.

Platini va reveni la Poli pentru că gruparea care l-a achiziţionat în vară, Sanat Naft (Iran), nu a plătit suma de transfer stabilită, 50 000 de euro. Fotbalistul va ajunge în Iaşi după acţiunea echipei naţionale a Insulelor Capului Verde la care participă în aceste zile. Platini a semnat duminică, electronic, un contract pe un an, care-i asigură un salariu de 4 000 de euro lunar, dublu faţă de sezonul trecut.

Comentarii