Să râdem de analizele băieţilor cu ochi albaştri despre Chirica

vineri, 31 ianuarie 2020, 02:50
3 MIN
 Să râdem de analizele băieţilor cu ochi albaştri despre Chirica

Am cetit şi noi ieri “analiza” publicată într-un fost cotidian de mare succes până acum vreo zece ani, EVZ-ul, care pe atunci schimba miniştri, dar acum e vai de capul lui, controlat de nişte răspândaci de-ai serviciilor, articol ce îl avea în prim-plan pe Mihai Chirica, şi, da, avem câteva să vă spunem. 

Se zicea acolo că manifestaţiile anti-PNL şi Iohannis de la Iaşi ar fi fost puse la cale taman de Chirica, prin fostul său candidat la europarlamentare Simion 0,01%. Asta, zice gazeta lui Dan Andronic, băiatul de mingi al gheneralilor din SIE, ca Mihăiţă Chirica să dea un semn frumos către Ciolacu, poate-poate, dar şi un avertisment către liberali, care nu-l vor printre ei.

Acuma, haideţi să şi râdem oleacă: băbăeţ, voi chiar credeţi că Mihai Chirica şi nebacaloreaţii lui sfătuitori sunt aşa de deştepţi şi de subtili ca să-i ducă bibilica până-ntr-acolo? Haideţi să fim serioşi! Doi la mână: e clar din avion ce-i aicea – observaţii din teren analizate de urechişti pensionaţi de prin servicii, dar publicate la cerere ca să servească altor băieţi ce vor să ajute la îndepărtarea lui Mihăiţă de liberali.

O fi de bine, o fi de rău, asta om vedea. Dar nu-l mai suspectaţi pe premare de atâta glagorie politică cu premeditare, că, deh, de unde nu-i, nici băieţii cu ochi albaştri nu vor cere…

Cum s-au aşezat taberele în poziţie de luptă?

Vâ povesteam ieri despre lipsa lui mam’zelle Cosette de la conferinţa cu şeful de la Bucureşti, pe motiv că e în conflict cu şefii. Ei bine, amicul nostru Archibald Tănase merge şi mai departe cu analiza lui mondenă şi ne spune că realitatea pe care o vedem acuma din stradă, dar care a existat în filială de mai bine de un an încoace, este aceea că cei doi – Cosette şi scriitorul senator ieşean Dan Lungu – chiar se sapă din greu unul pe altul, iar ruperea USR Iaşi în două zice-se că ar fi iminentă.

Problema e însă oablă tare: dacă Dan Lungu pare, iată, a avea sprijinul conducerii centrale actuale a filierei Dan Barna&comp., Cosette Chichirău are sprijinul unei aripi oarecum marginale: cea a lui Nicuşor Dan&comp. Boon: aşa stă treaba la Bucureşti. La Iaşi, însă, Cosette, economist la bază, a fost mai orientată decât scriitorul Dan, mai boem, aşa încât alegerile din organizaţiile locale ieşene, orăşeneşti sau comunale, mam’zelle le-a controlat pe fiecare una câte una. Aşadar, dacă ar fi să fie alegeri interne la Iaşi, mam’zelle n-ar avea nici cea mai mică emoţie, în ciuda faptului că şefii de la Bucureşti nu-s de partea ei. Deci, spuneţi şi voi, stimaţi telespectatori: ce ieşire ar fi din situaţia asta? Că noi, zău, nu vedem alta decât cea prin hogeag…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii