Sala Polivalentă, la noi pe hârtie, la alţii în realitate. Trei săli moderne au apărut în 2022: Piteşti, Oradea, Bistriţa

vineri, 30 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Sala Polivalentă, la noi pe hârtie, la alţii în realitate. Trei săli moderne au apărut în 2022: Piteşti, Oradea, Bistriţa

Sala Polivalentă, aflată doar pe hârtie la Iaşi, este un motiv de contre politice între partidele care alcătuiesc coaliţia de guvernare. Bogdan Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, din partea PSD, a ironizat faptul că la Iaşi doar se discută despre machete, în timp ce în alte oraşe apar construcţii noi.

 

Pe pagina lui de facebook, Balanişcu a amintit de cele trei noi săli polivalente apărute în 2022 în alte oraşe din ţară, toate cu bani de la bugetul central, şi a taxat promisiunile primarului Chirica.

Sala polivalenta din Pitesti

Iată luarea de poziţie a secretarului de stat, care a dat mai multe informaţii legate de sumele investite în diferite oraşe din ţară: „Sute de milioane de lei, pentru Săli Polivalente în toată ţara, acolo unde autorităţile au muncit şi au dezvoltat comunităţile pe care le reprezintă! La Iaşi au rămas doar machetele de care a râs până şi Moş Crăciun! Ca în fiecare an, Moş Crăciun a fost din nou darnic cu „autorităţile harnice”.

Sala Iaşului, construită în anii ’70

În această lună, la Piteşti, a fost inaugurată o Sală Polivalentă cu o capacitate de 5. 890 de locuri, construită cu fonduri de la bugetul României. Prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), care a achitat 102,4 milioane lei, piteştenii vor avea astfel posibilitatea de a urmări manifestări cultural-sportive în condiţii demne de mileniul III.

Sala polivalenta din Oradea are o capacitate de 7 200 de locuri

Tot în acest an, Oradea a inaugurat o sală cu o capacitate de 7 200 de locuri, construită cu 120 de milioane lei de la Ministerul Dezvoltării. Şi Bistriţa a intrat în 2022 în rândul oraşelor cu arene moderne, Polivalenta din oraşul ardelean, o arenă de 3 000 de locuri, fiind construită cu 128,5 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării.

În ultimii 15 ani, nu mai puţin de 13 săli moderne au răsărit în România, acolo unde autorităţile locale am muncit, au avut viziune de dezvoltare şi au înţeles care sunt nevoile comunităţilor pe care le-au coordonat şi le coordonează! În acest timp, la Iaşi, acolo unde sportul s-a prăbuşit şi ca urmare a infrastructurii precare, depăşita Sală Polivalentă, construită în anii ‘70, rămâne o rană pe obrazul oraşului!

Moşul nu vine la „copiii leneşi”

În ultima şedinţă a Consiliului Local Iaşi echipa social-democrată i-a cerut primarului Mihai Chirica explicaţii cu privire la stadiul proiectului pe care îl vântură de ani buni, în special în ani electorali, noua Sală Polivalentă. O arenă care ar oferi şi ieşenilor condiţii decente de a se bucura de spectacole sportive, şi nu numai, aşa cum se întâmplă la Chiajna, Călăraşi, Piatra Neamţ, Târgu Jiu sau Mioveni, localităţi care, având primari cărora le pasă de comunitate, au săli noi, răsărite în ultimii ani. Răspunsul primit – suntem în faza obţinerii unui aviz – l-a făcut până şi pe Moş Crăciun să zâmbească şi să ocolească Palatul Roznovanu deoarece, se pare, el nu vine la „copiii leneşi”!

Sala polivalenta din Bistrita are o capacitate de 3.000 de locuri

Mai mult, fiind aspru cu mincinoşii, Moşul a privit trist spre machetele cu care se tot aruncă praf în ochi ieşenilor, şi-a luat sacul şi a plecat spre Suceava, acolo unde, luna viitoare, va începe construcţia unei săli de 5.000 de locuri, cu bani de la CNI, care va pune pe masa bucovinenilor 30 de milioane de euro.

Nouă, ieşenilor, nu ne-a rămas decât să sperăm că data viitoare Moş Crăciun ne va aduce un primar mai capabil să atragă fonduri de la buget, şi care să stea mai mult la Primărie decât la DNA sau DIICOT. Doar aşa, apariţia unei Săli Polivalente pe măsura blazonului Iaşului nu va mai fi un simplu basm de Crăciun! 

Comentarii