Salariile de la FC Politehnica Iaşi

marți, 04 decembrie 2018, 02:43
3 MIN
 Salariile de la FC Politehnica Iaşi

Cea mai mare retribuţie de la nivelul executivului o are directorul comercial Iuliano Ene, circa 4 300 de euro lunar. În topul salariilor Politehnicii se află jucătorul Kamer Qaka, cu 10 000 de euro pe lună şi golgeterul Dylan Flores, cu 6 500 de euro. Antrenorul Flavius Stoican încasează 6 000 de euro.

Rezultatele obţinute de Politehnica Iaşi în acest sezon sunt în discordanţă majoră cu salariile ridicate existente la club. Tonul este dat de la vârf. Directorul comercial Iuliano Ene a încasat 99 866 lei în cinci luni, adică aproape 4 300 de euro lunar! Şi preşedintele executiv Adrian Ambrosie are o retribuţie consistentă, 3 000 de euro pe lună, în timp ce directorul general Horia Sabo a avut un nivel de retribuire de circa 2.500 de euro lunar, la fel ca tatăl lui, Laurenţiu Sabo, directorul economic al clubului. Managerul PR, Aurelian Simion a primit, din salarii, aproape 1 000 de euro pe lună. Pe un palier de salarizare apropiat se află vicepreşedinţii Mircea Ursu şi Cristinel Stărică precum şi team-managerul Marius Onofraş. Cel mai mic salariu din conducere îl are directorul sportiv Tibor Selymes, care a încasat, în medie, 600 de euro pe lună. Fostul internaţional are însă şi o colaborare cu Poli pe partea unei firme, cheltuielile brute ale clubului cu fostul component al “Generaţiei deaAur” fiind, conform lui Sabo, egale cu cele făcute cu Ambrosie.

Şi la nivelul vestiarului salariile sunt consistente. Antrenorul Flavius Stoican primeşte 6 000 de euro pe lună, dublu faţă de anul trecut, iar unul dintre colaboratorii săi, Denis Zmeu, lunar încasează 2 500 de euro lunar. Şeful băncii tehnice are şi o clauză care-i dă dreptul să încaseze 100 000 de euro dacă e dat afară pe parcusul sezonului. În ceea ce priveşte lotul de jucători salariile cumulate sunt, conform lui Sabo, cu 79% mai mari ca anul trecut. Campion absolut este Kamer Qaka, care are cel mai mare venit din club. Albanezul primeşte 10 000 de euro pe lună, varianta iniţială, că 4 000 dintre aceştia vin de la FCSB, nefiind confirmată. Departe de Qaka se află golgeterul Dylan Flores, cu 6.500 de euro pe lună şi căpitanul echipei, Andrei Cristea, cu 6 000. Majoritatea fotbaliştilor de bază, precum Ovidiu Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Ionuţ Cioinac, Andrei Sin sau Platini, primesc 4 000 de euro lunar. Cel mai prost plătit era Mongongu, care încasa 100 de euro pe lună. Moussa Sanoh are şi el un salariu modest, 2 000 de euro pe lună, mai mic decât, de pildă, cele ale lui Gallego şi Zaharia, fiecare încasând 3. 000 de euro sau Bădic, care are 3 500 de euro.

Sumele amintite, obţinute pe surse sau de pe www.digisport.ro, care a publicat salariile trupei lui Sabo, provin, în unele cazuri, şi din diferite bonusuri acordate, fie la instalare fie pe parcursul sezonului, care au fost împărţite, la calcule, egal în fiecare lună.

În aproape toate cazurile, veniturile sunt completate de prime de obiectiv, care pot ajunge şi la 10 000 de euro, cum au încasat Ambrosie, Stoican şi alţi jucători în vară, dar şi de joc, care în acest sezon sunt minimum 200 de euro pentru un punct câştigat. Bonusurile de rezultat le primesc fotbaliştii şi, în diferite procente, tehnicienii şi angajaţii. În plus, mulţi jucători, dar şi antrenori şi conducători decontează la club cheltuielile făcute pentru închirierea apartamentelor în care locuiesc.

Ţinând cont şi de impozitele care trebuie plătite şi celelalte nevoi (cantonamente, deplasări, echipament, medicamente etc.), Poli are nevoie de peste patru milioane de euro pentru stagiunea în curs. (Ovidiu MINEA)

Comentarii