Samsar de maşini băgat în puşcărie. Ascunsese din pix 10 autoturisme străine

luni, 02 decembrie 2019, 02:55
1 MIN
 Samsar de maşini băgat în puşcărie. Ascunsese din pix 10 autoturisme străine

Instanţa l-a condamnat pentru că nu a înregistrat în contabilitate vânzările de maşini aduse din străinătate

Un bărbat din Paşcani a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală. 
Alexandru Voroneanu a mai fost condamnat şi în 2013, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, acea pedeapsă fiindu-i revocată. Condamnarea la puşcărie este definitivă şi a fost pronunţată de Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii susţin că bărbatul a comis faptele de evaziune prin intermediul unei societăţi comerciale din Paşcani. 
 
Se întâmpla în 2013, atunci când Voroneanu se ocupa de achiziţia de maşini din străinătate, pe care le vindea în România. „Instanţa reţine că Best Car Nino SRL Paşcani nu a înregistrat achiziţiile intracomunitare ce fac obiectul judecăţii (în număr de 10) în evidenţa contabilă, respectiv în jurnalul pentru cumpărări, balanţa de verificare lunară şi bilanţul aferent exerciţiului financiar 2013, după cum nu a înregistrat vânzările corespunzătoare acestor achiziţii şi veniturile, în jurnalul pentru vânzări, balanţa de verificare lunară şi bilanţul contabil pentru anul 2013“, se arată în motivarea instanţei. 
Prejudiciul total, constând în TVA datorat la buget, a fost calculat la 128.037,57 lei. 

Comentarii