De Business

Punem punctul pe știi

Scandal: Facebook a pierdut 25 de miliarde de dolari la bursă

luni, 19 martie 2018, 20:18
1 MIN
 Scandal: Facebook a pierdut 25 de miliarde de dolari la bursă

Acțiunile Facebook de pe Wall Street s-au prăbușit după ce în presă au apărut informații despre scurgerea de informații ale utilizatorilor, în scandalul Cambridge Analytica.

Potrivit The Independent, acțiunile au scăzut cu aproximativ 5 %, ceea ce înseamnă o pierdere de aproximativ 25 de miliarde de dolari.

Conform unei anchete realizate de New York Times, The Observer și The Guardian, firma de analiză de date Cambridge Analytica a obţinut acces inadecvat la datele a peste 50 de milioane de utilizatori de Facebook, servindu-se de ele pentru a dezvolta un soft care să permită previzionarea şi influenţarea votului alegătorilor în favoarea candidatului Donald Trump, pentru care firma a lucrat în campania din 2016.

În replică, Facebook a ‘suspendat’ Cambridge Analytica, acuzând-o că a colectat, fără asentimentul său, informaţii personale a milioane de utilizatori ai reţelei sociale.

Facebook a suspendat, de asemenea, accesul firmei-mamă a Cambridge Analytica, Strategic Communication Laboratories (SCL), precum şi pe cele ale lui Aleksandr Kogan, psiholog la Universitatea Cambridge, şi Christopher Wylie, şef al Eunoia Technologies şi fost angajat al Cambridge Analytica. (Agerpres)

Comentarii