Schema de finanţare de la Palatul Braunstein, aplicată și la Muzeul de Ştiinţe Naturale

sâmbătă, 27 octombrie 2018, 01:58
1 MIN
 Schema de finanţare de la Palatul Braunstein, aplicată și la Muzeul de Ştiinţe Naturale

Lucrările la Palatul Braunstein vor fi decontate din fonduri europene. În acest sens, Primăria Iaşi a semnat ieri un contract de finanţare pentru accesarea banilor nerambursabili. Iniţial, proiectul fusese respins, dar municipalitatea a atacat decizia în instanţă şi a obţinut o soluţie favorabilă.

Între timp, lucrările la Palatul Braunstein au început cu fonduri de la bugetul local, iar, până acum, municipalitatea a efectuat plăţi de 2,16 milioane lei, bani ce vor fi recuperaţi de la Uniunea Europeană, alături de ceilalţi bani ce vor fi cheltuiţi. Valoarea totală a proiectului ajunge la aproximativ 20 milioane lei, iar banii ce vor fi rambursaţi de UE vor putea fi redirecţionaţi de Primărie spre alte investiţii.

„Este al patrulea proiect european pe care îl semnăm pentru reabilitarea de clădiri care sunt monumente istorice“, a comentat ieri primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că aceeaşi schemă de finanţare va fi şi în cazul Muzeului de Ştiinţe Naturale: municipalitatea va începe proiectul cu bani de la bugetul local, iar apoi vor fi accesate fonduri europene (proiectul este deja în fază de pre-contractare pentru atragerea banilor).

Palatul Braunstein va găzdui, printre altele, spaţii expoziţionale şi centre culturale europene.

Comentarii