SCHIȚE: Cum va arăta depoul din Dacia. Conexiune cu zona ERA

duminică, 06 martie 2022, 10:45
2 MIN
 SCHIȚE: Cum va arăta depoul din Dacia. Conexiune cu zona ERA

Modernizarea Depoului Dacia intră într-o nouă etapă. În plan este și amenajarea zonelor de acces: pod peste pârâul Rediu, strada Strămoșilor și Rond Dacia.

Vedeți cum va arăta depoul:

Conform proiectului inițial,va fi realizată o conexiune rutieră cu zona Complexului ERA prin prelungirea străzii Tabacului. Pe strada nou creată va fi construită și o cale de rulare a tramvaielor, cu plecare din Rond Dacia, iar trama stradală va fi modernizată.

Actualul depou de tramvaie și autobuze CTP Dacia a fost construit pentru a servi la întreținerea și gararea flotei de tramvaie și autobuze, precum și sistemului de transport în comun, pe baza proiectului de investiții din anul 1980, ca bază mixtă pentru întreținere mijloace de transport public.

„Serviciile actualului depou de tramvaie și autobuze din Dacia suferă din cauza condițiilor precare, lipsei de echipamente moderne și clădirilor inadecvate și degradate care găzduiesc activitățile. Tehnologiile existente sunt la nivelul anilor 1970 – 1980. Fluxurile și funcțiunile existente sunt proiectate pentru deservirea acelorași perioade și nici nu mai corespunde necesităților și criteriilor de mobilitate durabilă actuale”, argumentează reprezentanții municipalității pe Facebook.

Depoul CTP din zona Dacia va fi modernizat în baza unei finanțări realizate (parțial) prin creditul contractat în anul 2020 de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Valoarea totală a acestui proiect este de circa 165,6 milioane de lei, fără TVA (196,8 milioane, cu TVA).

În urma realizării proiectului sunt așteptate următoarele rezultate: reproiectarea fluxurilor și funcțiunilor la nivelul depoului pentru asigurarea unei exploatări optime și eficiente; asigurarea fluxului de circulație pe moduri de transport la nivel de depou și la nivelul străzii de acces; realizarea unei stații intermodale, în rondul Dacia; asigurarea întreținerii, reviziei și reparației vehiculelor noi, recent achiziționate, conform cerințelor cărților tehnice și cu echipamente adecvate; realizarea infrastructurii de depozitare adecvată a vehiculelor din punct de vedere tehnic, operațional și de mediu; asigurarea continuității serviciului de transport în faza modernizării depourilor; crearea condițiilor de dezvoltare a serviciului de transport public, atât din punct de vedere al calității, cât și al cantității, prin integrarea rețelei de transport public urban cu rețeaua de transport public la nivel metropolitan; rezolvarea repercusiunilor negative asupra calității spațiului urban (vibrații, poluare fonică, poluare atmosferică etc.) legate de actualul amplasament al depozitelor; contribuția la dezvoltarea transportului public în contextul unei strategii mai generale de promovare a mobilității urbane durabile; digitalizarea activităților la nivel de depou prin implementarea soluțiilor specifice de tip DMS, BSM etc.

Totalul suprafeței pe care se va interveni este de 55.219 metri pătrați.

Comentarii