Şcoala din Leţcani, la aniversare: 133 de ani de învăţământ în comună. E una din cele mai vechi din judeţ

miercuri, 26 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Şcoala din Leţcani, la aniversare: 133 de ani de învăţământ în comună. E una din cele mai vechi din judeţ

Şcoala Gimnazială Leţcani a împlinit 133 de ani, pe 20 octombrie. Activităţile care au aniversat acest eveniment s-au desfăşurat pe parcursul săptămânii 17-21 octombrie 2022, implicând toţi elevii şi profesorii şcolii. 

Elevii şi-au demonstrat latura artistică, abilităţile sportive şi competenţele ştiinţifice în cadrul unor concursuri de lectură şi versificaţie, jocuri matematice, ateliere de ştiinţe şi de arte vizuale, dar şi prin competiţii desfăşurate pe terenul de sport al şcolii.

Evenimentul festiv prin care au fost sărbătoriţi cei 133 de ani ai şcolii a avut loc la Centrul Cultural al şcolii. A reunit elevi de toate vârstele, profesori, părinţi, foşti elevi şi foşti membri ai corpului profesoral.

Activităţile zilei, reunite sub titlul “Valori şi tendinţe în educaţie”, au debutat cu un program artistic organizat de cadrele didactice din învăţământul primar şi gimnazial. În cadrul acestuia, copiii i-au invitat pe spectatori în lumea teatrului, a muzicii şi a poeziei.

Au fost prezentate activităţile implementate în cadrul proiectului Erasmus+, T.A.C.T (Tolerează, Acţionează, Cooperează, Transmite!), derulat în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 octombrie 2022, prin lansarea „Ghidului de bune practici”/„Ghid cu TACT”.

Lansarea noului proiect Erasmus “Să ne unim forţele!”, care se va desfăşura pe durata a 18 luni în perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2024 şi care aduce un grant aprobat de 38.255 euro, reprezintă o ocazie pentru ca Şcoala Gimnazială Leţcani să demonstreze că se integrează în noile tendinţe ale educaţiei. 

Comentarii