Scripcariu şi Forna candidează pentru fotoliul de rector al UMF. Ultima zi de înscrieri

marți, 07 ianuarie 2020, 02:59
2 MIN
 Scripcariu şi Forna candidează pentru fotoliul de rector al UMF. Ultima zi de înscrieri

Astăzi, în ultima zi, ar mai putea apărea un candidat.

Astăzi este ultima zi în care mai pot fi depuse candidaturile pentru funcţiile de conducere ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ – de la consiliile facultăţilor şi până la cea de rector. În cursul zilei de ieri, principalii contracandidaţi aflaţi în cursă şi-au depus planurile manageriale şi toate documentaţiile necesare la registratura universităţii.

Prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi, este primul care a depus documentaţia, primind, de fapt, şi primul număr pe anul 2020 la registratură – 1, la ora 08.00 în dimineaţa zilei de ieri. Prof.dr. Norina Forna şi-a depus candidatura în jurul orei 15.00, înainte de închiderea programului. Conform legislaţiei aflate în vigoare, după ziua de astăzi, ultima în care pot fi depuse candidaturi, pe site-ul universităţii vor fi afişate integral planurile manageriale ale contracandidaţilor.

Sursele „Ziarului de Iaşi“ au spus că ambii candidaţi – actualul rector şi decanul Facultăţii de Medicină Dentară – se mai aşteaptă ca în cursul zilei de astăzi să mai apară încă un candidat.

„Vreau să continui, aşa cum am anunţat încă de anul trecut, proiectele începute în primul mandat şi mi-am depus încă astăzi, de la prima oră, toate documentele necesare, aşa cum am făcut şi în urmă cu patru ani. Nu am discutat încă despre noua echipă de conducere, nu îmi place să ameţesc lumea – întâi să văd ce fac eu, să văd rezultatele alegerilor, şi apoi vedem şi restul lucrurilor“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Prof.dr. Norina Forna a răspuns la întrebările „Ziarului de Iaşi“ cu extrase din programul managerial cu care a candidat ultima oară.

„Numărul cadrelor didactice este subdimensionat prin raportarea la numărul foarte mare de studenţi şi programul de predare foarte încărcat. Un alt capitol la care suferă acum UMF, din punctul meu de vedere, este facilitarea accesului la resurse şi infrastructură integrată pentru activitatea de cercetare-dezvoltare şi crearea unui mediu ce stimulează gândirea creativă. Lipsa unei strategii unitare la nivel de universitate a dus la disiparea resurselor, dar şi la obţinerea de rezultate nesemnificative pentru învăţământul medical ieşean“, a comentat prof.dr. Norina Forna cu privire la ce ar trebui schimbat la nivelul universităţii.

Votul pentru alegerea rectorului va avea loc pe 16 ianuarie.

Comentarii