Se apropie momentul adevărului la handbal

miercuri, 29 noiembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Se apropie momentul adevărului la handbal

Cristina Neagu despre Campionatul Mondial  din Germania, care va începe vineri

 

 

Jucătoarea Cristina Neagu a declarat, ieri, că România are o echipă dornică de afirmare la Campionatul Mondial. . "Sunt mai multe schimbări faţă de Campionatul European de anul trecut. Simt că avem o echipă dornică de afirmare, chiar dacă avem jucătoare lipsite de experienţă. Sincer, eu nu vreau să pun mai multă presiune pe aceste fete, pentru că nu e cazul. Sunt convinsă că fiecare jucătoare va încerca să dea totul la fiecare meci. Vor fi şi zile mai proaste, aşa cum au fost şi la Trofeul Carpaţi. Noi vom încerca să jucăm bine la Campionatul Mondial, asta e cel mai important pentru noi. Eu am mare încredere în colegele mele, chiar dacă sunt unele care au venit prima sau a doua oară la naţională şi trebuie ajutate mai mult. Eu cred că echipa naţională prezintă acum cele mai bune jucătoare din ţară care pot participa la acest mondial. Sunt cele mai bune la momentul actual”, a declarat Cristina, într-o conferinţă de presă.

Liderul naţionalei feminine de handbal consideră că România trebuie să fie atentă la fiecare meci de la Campionatul Mondial, foarte important în economia clasamentului: "Următorul adversar e cel mai dificil de fiecare dată. Şi când am fost la Rio, Angola nu reprezenta un adversar dificil cel puţin pe hârtie şi ştim ce s-a întâmplat. În momentul de faţă dacă vom câştiga primele trei meciuri vom avea o linişte şi suntem calificate în primele patru. Dar următorul adversar e cel mai dificil că nu ne gândim că vreun adversar e mai slab. Am făcut-o în trecut şi am greşit. E important ce se întâmplă la fiecare meci în parte”. Cristina Neagu şi-ar dori ca naţionala României să aibă un parcurs pozitiv constant, fără oscilaţii, iar colegele sale de echipă mai tinere să nu simtă presiunea unui turneu final.

Tricolorele vor pleca miercuri, în Germania, unde între 1 şi 17 decembrie se dispută Campionatul Mondial de handbal. România va întâlni, în ordine, între 2 şi 8 decembrie, în grupa A la Campionatul Mondal din Germania, echipele Paraguay, Slovenia, Spania, Angola şi Franţa. 

…………….

 

În celelalte trei grupe vor juca echipele Norvegia, Polonia, Argentina, Ungaria, Cehia, Suedia (grupa B, la Bietigheim), Danemarca, Tunisia, Japonia, Muntenegru, Brazilia, Rusia (C, Oldenburg), Germania, Olanda, Camerun, China, Coreea de Sud, Serbia (D, Leipzig). După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005. Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii