Se asfaltează drumul de la Ţibăneşti la Dagâţa

marți, 04 februarie 2020, 13:27
1 MIN
 Se asfaltează drumul de la Ţibăneşti la Dagâţa

Un segment de aproximativ 18 km de drum judeţean va fi asfaltat până la mijlocul verii, dacă licitaţia organizată în acest scop de DJADP va avea un câştigător. Acesta va trebui să toarne covoare bituminoase, să asigure scurgerea apelor pluviale şi să monteze elemente de siguranţă rutieră pe DJ 246, între Ţibăneşti şi Dagâţa (17,682 km). 

Anunţul licitaţiei adaugă şi un „supliment“ de 156 de metri situat pe DJ 248A, în localitatea Ţibăneşti. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 12,26 milioane de lei. Ofertele, care pot fi depuse până pe 19 februarie, vor conta în proporţie de 60 la sută pentru componenta financiară şi 40 la sută pentru perioada de garanţie. Aceasta va acoperi între 12 şi 36 de luni, durata minimă fiind o condiţie de valabilitate a ofertei. Oferta câştigătoare urmează să fie anunţată cel mai târziu pe 19 mai.

de pământ, este modernizată cu bani alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Pe de altă parte, firma ieşeană Tehno Forest a obţinut contractul de amenajare a şase platforme de cântărire a autovehiculelor. Ele vor fi amplasate astfel: pe DJ 208, la ieşirea din Paşcani spre Suceava, respectiv la ieşirea din localitatea Lespezi spre Paşcani; pe DJ 248 la ieşirea din localitatea Dumbrava spre Vaslui, respectiv în Scânteia; pe DJ 282C la intrarea în Ţigănaşi dinspre Vlădeni; pe DJ 282 B, la ieşirea din Plugari spre Şipote. Termenul de finalizare a platformelor este de două luni. 

Comentarii