Se lasă liniştea peste Aeroport. Toate cursele Wizz Air spre Italia, anulate

marți, 10 martie 2020, 03:00
2 MIN
 Se lasă liniştea peste Aeroport. Toate cursele Wizz Air spre Italia, anulate

Toate cursele Wizz Air spre Italia au fost anulate. Și Austrian Airlines a renunţat la cursa de miercuri spre Viena.

Anunţul Wizz Air făcut la sfârşitul lunii februarie, privind anularea temporară a câtorva curse către destinaţii din Italia, nu a mai apucat să intre în vigoare. Scăderea frecvenţei zborurilor cu începere de la 11 martie până la 2 aprilie a fost practic desfiinţată de decizia guvernamentală de suspendare a tuturor curselor din/spre Peninsulă începând chiar de ieri. Perioada vizată este 9-23 martie. Încă nu este clar dacă zborurile se vor relua în schemă redusă în ultima săptămână a lunii în curs. Compania aeriană a confirmat suspendarea curselor, la puţin timp după ce anunţase anularea zborurilor către destinaţii din nordul Italiei, Milano-Bergamo şi Veneţia-Treviso, până pe 3 aprilie.

„Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informaţi şi vor fi reprogramaţi automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienţii care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120 la sută din tariful iniţial sub formă de credit de companie“, precizează un comunicat al Wizz Air.

Documentul remis redacţiei menţionează că aceste informaţii ajung direct doar la pasagerii care şi-au făcut rezervarea prin wizzair.com sau prin aplicaţia pe telefon. Cei care au făcut asta prin intermediul agenţiilor de turism trebuie să ia legătura cu acestea.

De pe Aeroportul Iaşi, sunt afectate cinci curse: spre Milano-Bergamo, spre Treviso-Veneţia, Bologna, Roma Ciampino şi Catania. Este vorba, în total, de peste 20 de perechi de zboruri (plecare-sosire) până pe 23 martie.

Mai mult, o companie de linie a decis, de asemenea, să anuleze câteva zboruri din cauza cererii reduse din această perioadă. Austrian Airlines a anulat cursele Iaşi-Viena şi Viena-Iaşi din toate zilele de miercuri al lunii, respectiv de mâine, 11 martie, şi cele din 18 şi 25 martie.

Comentarii