Se pot plăti taxele locale, cu bonificaţie de 5%, până pe 2 aprilie

miercuri, 21 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Se pot plăti taxele locale, cu bonificaţie de 5%, până pe 2 aprilie

Termenul pentru plata taxelor şi impozitelor locale a fost prelungit până pe 2 aprilie. Anunţul a fost făcut ieri de către municipalitate, în contextul în care ziua de 31 martie este nelucrătoare.

„Contri­buabilii, persoane fizice şi persoane juridice, care efectuează plata impozitelor până pe data de 2 aprilie 2018 inclusiv, nu datoreaza majorări de întârziere şi beneficiază de bonificaţie de 5% (dacă achită impozitul pe întregul an 2018)“, se arată într-un comunicat al Primăriei. Printre taxele ce trebuie achitate se numără impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport. Repre­zentanţii municipalităţii au menţionat că neplata până la scadenţă a impozitelor atrage majorări de întâr­ziere de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate şi obligă organul fiscal la declanşarea executării silite, urmată de aplicarea efectivă a măsurilor de executare (popriri, aplicarea de sechestre etc.).

Cititi si: Evita]i aglomera]ia! V\ pute]i pl\ti taxele [i impozitele locale online pe ghiseul.ro [i eTAX

"Tot legislaţia în vigoare precizează că persoanele fizice sau persoanele juridice care figurează în evidenţa fiscală cu clădiri nerezidenţiale nereevaluate în ultimii 5 ani, respectiv 2 ani anteriori anului fiscal de referinţă, au obligaţia să depună declaraţiile fiscale şi rapoartele de evaluare până în ziua de 31 martie 2018, termen care se prelungeşte până pe data de 2 aprilie 2018, inclusiv“, se mai arată în comunicat. Plata impozitelor se poate efectua în numerar sau cu cardul la sediul Direcţia Generală Economică şi Fi­nanţe Publice Locale din subordinea Primăriei şi la centrele de cartier, electronic, fie prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (ghiseul.ro), fie de pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi (meniul Taxe Online) şi prin virament prin Trezorerie. 

Cititi si: Restaurantele, fast-foodurile [i cofet\riile vor pl\ti taxe mai mari

 

Comentarii