Semifinale fără granzii tenisului

vineri, 30 martie 2018, 01:43
3 MIN
 Semifinale fără granzii tenisului

Danielle Collins, surpriza turneului feminin de la Miami, va juca în penultimul act cu letona Jelena Ostapenko. Del Potro este aproape de o mare performanţă: de a lega două victorii în turnee in seria “Masters 1000”

Letona Jelena Ostapenko (5 WTA) şi surprinzătoarea Danielle Rose Collins (93 WTA) se vor lupta pentru un loc în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, cealaltă semifinală fiind stabilită cu o seară în urmă: Viktoria Azarenka (186) – Sloane Stephens (12). Ostapenko, coşmarul Simonei Halep de la Roland Garros 2017, a învins-o în două tie-break-uri pe favorita rămasă în cursă a turneului, ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA). După cum se vede şi din scor, partida care a durat două ore fără zece minute a fost foarte echilibrată, însă letona, aflată  într-o revenire puternică, a gestionat mai bine momentele importante. A câştigat cele două tie-break-uri, fără emoţii prea mari şi a făcut mai puţine erori neprovocate, neutralizând superioritatea la serviciu a adversarei.

Americanca Danielle Colins, venită din calificări, a obţinut o victorie de răsunet în faţa lui  Venus Williams (8 WTA). Sportiva în vârstă de 24 de ani s-a impus după un meci care a durat o oră şi 27 de minute, devenind prima jucătoare din istoria Miami Open care atinge faza semifinalelor venind din calificări. Succesul în faţa lui Venus este primul din cariera ei în faţa unei jucătoare de top 10, scor 6-2, 6-3 în 99 de minute. Cu atât mai mult cu cât, după cum spunea chiar ea, Danielle o idolatriza pe Venus Williams încă din copilărie!    Danielle este  cunoscută mai mult în SUA din campionatele universitare şi, după ce a absolvit Universitatea din Virginia anul trecut din circuitul ITF. Primul meci pe tabloul principal al unui turneu important l-a disputat în 2014, în primul tur al US Open, când i-a luat un set Simonei Halep, înainte de a se înclina cu 7-6, 1-6, 2-67. Jucătoarea din SUA are un turneu câştigat, de categorie 125K, la Newport Beach, în ianuarie. Intrată pentru prima dată în Top 100 WTA la 19 martie, după un alt "Mandatory" reuşit, la Indian Wells, unde a ajuns în optimi, Danielle Collins va urca cel puţin 40 de locuri în ierarhia jucătoarelor profesioniste.

În turneul masculin de la Miami, în lipsa lui Federer, Nadal, Djokovic şi Murray, străluceşte, deocamdată, argentinianul Juan Martin Del Potro (6 ATP) care s-a calificat într-a doua semifinală consecutivă a unui turneu de Masters 1.000. El l-a învins, cu 5-7, 7-6 7-6, pe canadianul Milos Raonic(25 ATP).  Forma bună a jucătorului argentinian continuă, după ce în urmă cu o săptămână şi jumătate a câştigat primul său turneu de 1.000 de puncte, la Indian Wells. Cu Raonic, Del Potro a avut nevoie de două ore şi 52 de minute pentru a se impune, însă a fost imperial în cele două tie-break-uri, câştigate cu 7-1 şi 7-3. Juan Martin Del Potro va evolua în penultimul act cu americanul John Isner (17 ATP), care l-a depăşit, cu 6-1, 6-4, în 68 de minute, pe sud-coreeanul Chung Hyeon Chung (23 ATP). Celelalte două sferturi, s-au jucat azi noapte: Alexander Zverev (5 ATP) – Borna Coric (36) şi Pablo Carreño (19) – Kevin Anderson (8).

 

Comentarii