Sentinţă exemplară pentru un individ care s-a încăpăţânat să conducă fără permis

sâmbătă, 14 martie 2020, 02:51
2 MIN
 Sentinţă exemplară pentru un individ care s-a încăpăţânat să conducă fără permis

5 ani şi 7 luni va sta în puşcărie un individ care, deşi nu are permis, s-a încăpăţânat să conducă.

Decizia dură luată în cazul lui Dumitru Relu Pădurariu a fost pronunţată acum două zile de Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii l-au găsit vinovat pe individ de mai multe infracţiuni rutiere, revocând şi o condamnare mai veche primită pentru fapte similare.

Pădurariu a comis fapta pe 15 august 2019, la primele ore ale dimineţii, atunci când a zărit o maşină marca Ford ce fusese lăsată cu cheile în contact de un bărbat care coborâse să îşi cumpere o cafea. Profitând de acest lucru, individul s-a urcat la volan şi a plecat cu maşina prin oraş. Asta deşi nu are nici permis de conducere şi se afla şi în stare de ebrietate.

„Pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a lipsei de pregătire pentru a conduce autoturisme, inculpatul nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul marca Opel Combo, care se deplasa în faţa sa, şi a intrat în coliziune cu acesta, proiectându-l în tramvaiul marca GT 4, care era oprit în staţia de tramvai Familial. După producerea accidentului, inculpatul a încercat să plece de la faţa locului. Individul a fost prins şi dat pe mâna poliţiştilor, care l-au escortat la spital“.

Acolo, i s-au prelevat două probe de sânge, ambele având valori de aproape 3 la mie.

„A recunoscut inculpatul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, însă a precizat că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în urmă cu 10 ani, fără să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere“, se arată în motivarea sentinţei.

Comentarii