Sfânta a avut grijă de copii anul acesta: mai puţini au ajuns de la coadă la spital

marți, 16 octombrie 2018, 01:57
1 MIN
 Sfânta a avut grijă de copii anul acesta: mai puţini au ajuns de la coadă la spital

În acest an, copiii şi adoles­cenţii care au venit la Iaşi pentru a participa la pelerinaj la moaştele Sf. Parascheva au necesitat mai puţine îngrijiri medicale comparativ cu anii trecuţi. Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ spun că, cel mai probabil, acest lucru se datorează temperaturilor, care au fost puţin mai mari faţă de anul trecut. Atunci, foarte multe cazuri au fost influenţate de frig şi ploaie, fiind înregistrate mai multe viroze respiratorii sau cazuri de sindrom convulsiv.

Zilele trecute, în UPU a ajuns o adolescentă în vârstă de 17 ani care a leşinat în timp ce stătea la rând, fiind transportată la spital pentru a fi investigată.

„Fata a rămas şi internată, deoarece nece­sita supraveghere medicală, au fost făcute analizele necesare, având în vedere că lipotimia poate avea mai multe cauze. Nu a avut nevoie de investigaţii extrem de amănunţite. Pentru că evoluţia a fost una bună, a fost externată şi a plecat împreună cu aparţină­torii săi. Anul acesta am observat că nu a fost o avalanşă de cazuri, spunem noi că pe fondul vremii mai bune“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

Cu toate acestea, numărul prezentărilor în UPU s-a menţinut destul de mare, fiind într-o gardă de 24 de ore peste 100 de cazuri, din care 30 au necesitat internare. Majoritatea au fost cazuri care au ajuns în Clinicile de Chirurgie sau de Pediatrie Generală, fiind vorba despre cazuri de abdomen acut, care este urgenţă chirurgicală sau cazuri de apendicită şi de peritonită, aceasta din urmă fiind o inflamaţie a peritoneului, membrană subţire care acoperă peretele abdominal şi organele interne.

Comentarii