Sfinții Ioachim și Ana, ocrotitorii familiilor care își doresc copii, prăznuiți azi

joi, 09 septembrie 2021, 09:57
1 MIN
 Sfinții Ioachim și Ana, ocrotitorii familiilor care își doresc copii, prăznuiți azi

Sfintii Ioachim si Ana, parintii Maicii Domnului, sunt praznuiti pe 9 septembrie. Ei au o zi speciala de cinstire, insa sunt pomeniti neincetat in slujbe.

Sfintii Ioachim si Ana n-au putut sa aiba un copil cu nici un chip. In vremea lor, parintii care nu aveau copii erau considerati blestemati de Dumnezeu. Potrivit Traditiei, in al cincizecilea an al casatoriei lor, Marele Preot de la Templu a refuzat in public jertfa lor, numindu-i blestemati. De ce aceasta atitudine? Pentru ca poporul ales astepta venirea lui Mesia in lume. Iar orice familie care nu avea inca copii, intarzia aparitia Izbavitorului.

Desi erau ocarati, Ioachim si Ana nu s-au razvratit impotriva lui Dumnezeu si nici nu au renuntat la viata lor virtuoasa. S-au rugat in continuare cu lacrimi si au nadajduit in bunatatea lui Dumnezeu. Si Dumnezeu le-a ascultat rugaciunea si le-a daruit-o pe Fecioara Maria. Maica Domnului nu este doar darul lui Dumnezeu catre Ioachim si Ana, ci si rodul rugaciunii si vietuirii lor alese.

Ocrotitori si mijlocitori catre Dumnezeu pentru familiile care isi doresc sa aiba copii si nu au sunt Sfintii Parinti Ioachim si Ana.

Aflati amanunte de pe crestinortodox.ro.

Comentarii