Şi în căruţă, şi în teleguţă. Bun, dar în poşetuţă?

joi, 06 februarie 2020, 02:50
3 MIN
 Şi în căruţă, şi în teleguţă. Bun, dar în poşetuţă?

Băi nene băi, zi şi tu dacă nu-ţi vine să dai cu basca de pământ în bătătură până să-i sară fundul ăla cu ţumburuc, nu alta, când auzi cam în ce băltoacă politică se scaldă la Iaşi Aldeaua dipotatului Văru Jan! 

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, la formaţiunea asta care, mai nou, zice că se află în opoziţie la Bucureşti, pe motiv că, din ce se aude, liberalii nu i-au dat lui Moliceanu câte posturi de dipotaţi şi senatori a cerut, pe listele viitoare! La Iaşi, Văru Jan va avea al doilea post de suptprifect, în persoana cică a şefului lui de cabinet, post înfiinţat recent după 14 ani de la desfiinţare.

Deci, Văru la putere aicea, da? Boon, haidaţi tot în casa cu pătrate, alături, la Cejău: aicea Văru Jan îl are pe Chir Rilă pe post de vice. Deci, tot la ciolănel, da? În sfârşit, haidaţi să trecem strada, la Premărie, unde Văru Jan îl are pe Răducu pe post de vicepremare, deci tot la oase măduvoase, da? Acuma, trăgând linie şi adunând, îl întrebăm pe Văru, absolvent de matematici la bază, că nu mai ştim regula semnelor: trei de plus dă minus, aşa-i?

Proptelele politico-lirice de la opera ieşeană

Şi dacă tot veni vorba de cei cărora le dă mereu cu plus socoteala politică, haideţi să vă spunem două vorbe mici şi despre scandalul de la Hopereta ieşeană. Loc unde, dacă nu aţi observatără, se bat în fundal PMP-ul şi PNL-ul, proaspăt ajunse cu mâna pe ciolănel. A, da, ştim că ştiaţi că omul PMP-ului, adicătelea al dipotatului ieşean deştept Grămadă, zis Petrică, este cel numit de acesta secretar de stat la Cultură, în persoana fostului director Coco Smin. Dar întrebaţi ce legătură are PNL-ul cu adversara acestuia, madam Beatrix? Ehee, are, stimaţi spectatori ai artei lirice, şi încă multe. Dar cea mai solidă legătură este relaţia, chiar prietenia am putea spune, dintre madam Beatrix şi vicepremierul leberal Raluka, prietenie sudată încă de pe vremea când politiciana era şefă a comiţiei de Cultură din Anvelopa Deputaţilor, ea fiind de altfel o admiratoare a madamei, dar şi mare amatoare de operete, femeie pasionată de cântatul la pian etc. Ei, ce spuneţi, cine câştigă aicea: scufiţa Raluka, deşteptul grămadă petrică, sau lupul?

De ce n-a ieşit socoteala?

Văleleu, stimaţi telespectatori, ce jalanie mare zice-se că a fost ieri pe la vârful partidoiului, din cauză că, în ciuda a ceea ce pare din afară, rezultatul de ieri din parlament dă peste cap calculele lui Ciolacu şi compania. Cum se poate aşa ceva, în condiţiile astea? Ia’n să ne urmăriţi în numărul viitor, că am făcut noi calculele nu numai pentru domniile voastre, cetitori apolitici, dar şi pentru ei, cetitori zgubilitici…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii