Simpozion naţional organizat de către Institutul de Filologie Română

marți, 26 iunie 2018, 07:49
1 MIN
 Simpozion naţional organizat de către Institutul de Filologie Română

Cea de-a IV-a ediţie a Simpozionului Naţional „Memorialistica românească: între documentul istoric şi obiectul estetic (receptarea Marii Uniri şi a Primului Război Mondial)” va debuta miercurea aceasta, urmând să participe specialişti din întreaga ţară.

Evenimentul se va desăşura la Iaşi în perioada 27–28 iunie 2018, manifestarea ştiinţifică fiind dedicată Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri. Simpozionul este organizat de către Institutul de Filologie Română „A. Philippide” – Filiala din Iaşi a Academiei Române, în colaborare cu Asociaţia Culturală „A. Philippide”. Seria de prelegeri se vor desfăşura la Filiala din Iaşi a Academiei Române, aflată pe bulevardul Carol I, nr. 8. La discuţii vor participa specialişti din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc pe 27 iunie, de la ora 9.00, în Sala de conferinţe a Filialei din Iaşi a Academiei Române. În deschidere, va lua cuvântul prof. univ. dr. Bogdan Creţu, directorul Institulului de Filologie Română „A. Philippide”, comunicările specialiştilor urmând să se desfăşoare în intervalul orar 9.45 – 19.30, cu o serie de pauze. Astfel, pe parcursul întregii zile, vor fi susţinute 19 comunicări, urmând ca în ultima zi a simpozionului, în acelaşi interval orar, să se desfăşoare 13 comunicări ale specialiştilor invitaţi.

Comentarii