Sindicaliştii ieşeni din învăţământ vor picheta Guvernul şi ameninţă cu greva

vineri, 14 ianuarie 2022, 02:50
1 MIN
 Sindicaliştii ieşeni din învăţământ vor picheta Guvernul şi ameninţă cu greva

Supăraţi că nu şi-au primit salariile promise de către Guvern, sindicaliştii din învăţământ, de la USLIP Iaşi, vor picheta, alături de colegi din toată ţara, sediul Guvernului şi a celor două partide principale din coaliţia de guvernare: PNL şi PSD. 

Laviniu Lăcustă, preşedintele filialei din Iaşi a sindicatului, ameninţă însă cu mai mult de atât. Dacă opţiunea neîncheierii mediilor a picat din lipsă de timp până la finalizarea semestrului, acesta spune că, în lipsa unor acţiune ferme de angajament ale Guvernului, săptămâna viitoare profesorii din întreaga ţara s-ar putea organiza să facă o posibilă grevă de avertisment.

„Vorbim de o nouă acţiune de pichetare a Guvernului României, dar nu doar a acestuia de această dată, ci şi a sediilor principalelor partide din arcul guvernamental: PSD şi PNL. La această acţiune participă reprezentanţi ai salariaţilor din învăţământ din toată ţara şi revendicările sunt tot aceleaşi, fiindcă nu s-a schimbat nimic, aşa cum se ştie. Ne referim la principala solicitare de a pune în aplicare corect legea care prevede o majorare pentru salariaţii din învăţământ de 16%”, a declarat Laviniu Lăcustă. Acesta susţine că nu s-au acordat, prin lege, cei 16%, ba chiar creşterea a fost doar de 4%, ceea ce, conform acestuia, reprezintă o majorare de maximum 60 de lei în buzunarele cadrelor didactice. 

 

 

Comentarii