Singurul ofertant pentru un pot de 11 milioane de euro este o asociere de firme condusă de Conest

joi, 29 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Singurul ofertant pentru un pot de 11 milioane de euro este o asociere de firme condusă de Conest

O asociere de firme condusă de Conest este singurul ofertant la o licitaţie a Primăriei privind noi lucrări la reţeaua de termoficare. Contractul are o valoare estimată de peste 55 milioane lei şi, în prezent, oferta asocierii este în faza de evaluare financiară. Din asociere mai fac parte companiile IPCT Instalaţii, Arthenis, Instal Construct şi Hidroterm. 

Lucrările vizează etapa a III-a a programului de modernizare a sistemului de termoficare. Cele două componente principale ale noului proiect constau în refacerea a circa 14 km de conducte termice primare (principalele zone unde vor fi executate lucrări sunt Păcurari, Canta şi Metalurgie) şi a circuitului de termoficare din CET I (Tudor Vladimirescu), respectiv circa 1,8 km de conducte.

Fondurile necesare sunt asigurate de Comisia Europeană, iar lucrările vor fie efectuate pe parcursul anului viitor. În documentaţia de atribuire a contractului se arată că lucrările de reabilitare vor fi realizate prin folosire de tehnologii noi, care să conducă la creşterea eficienţei energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi şi calitativi solicitaţi la consumatori şi cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantităţii de poluanţi.

Durata de execuţie a investiţiei aferenta proiectului iniţial este de 12 luni, din care 3 luni proiectare şi 9 luni execuţie. Lucrările trebuie finalizate cel târziu în decembrie 2023, având în vedere că proiectul este finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare. 

Comentarii