Sistemul medical ieşean umple golurile lăsate de pensionări: 37 de angajări doar la IRO

luni, 05 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 Sistemul medical ieşean umple golurile lăsate de pensionări: 37 de angajări doar la IRO

Încep angajările în forţă în sistemul sanitar ieşean, pe posturile care au fost deblocate de către Guvern prin Ministerul Sănătăţii, la spitalele din subordine, şi prin Ministerul Dezvoltării Regionale, la cele aflate în coordonarea autorităţilor locale. „Ziarul de Iaşi” a scris în mai multe rânduri despre reuşita negocierilor dintre Sanitas şi Guvern pe acest subiect, beneficiari fiind majoritatea spitalelor din Iaşi. Unul dintre exemple este Institutul Regional de Oncologie, unde au fost scoase 34 de posturi contractual vacante, pe perioadă nedeterminată, şi 3 posturi temporar-vacante, pe perioadă determinată.

Candidaţii pot să îşi depună dosarele până pe 15 februarie, proba scrisă este pe data de 28 februarie, ora 08.00, iar interviul şi proba practică sunt programate pentru 5 martie, ora 08.00. Toate testele şi examinările se vor susţine la sediul IRO Iaşi, acolo unde se depun şi dosarele de candidatură.

În ceea ce priveşte posturile scoase la concurs, IRO angajează pe toate palierele. Caută un psiholog cu măcar un an vechime, pentru Îngriji Paleative, un fizician medical, cu studii superioare în fizică medicală, pentru Laboratorul de Medicină Nucleară, un tehnician de farmacie principal, cu studii superioare şi cinci ani vechime, 10 infirmieri, cu studii generale şi măcar şase luni vechime, doi registratori medicali şi doi brancardieri, ambele categorii de posturi fără vechime, şi în rest se caută asistenţi.

La acest capitol, IRO angajează în total 19 asistenţi, aici fiind şi cele trei posturi pe perioadă determinată. Diversitatea posturilor diferă pentru asistenţi: se caută atât cei cu studii postliceale, cât şi cu studii superioare, cu vechime minimă de şase luni, dar şi cu vechime de cinci ani. Spre exemplu, postul de asistent medical generalist pentru Secţia Clinică Chirurgie Oncologică II se dă doar persoanelor care au măcar 5 ani vechime ca asistent medical. Sunt chiar şi două posturi de asistent medical debutant generalist, cu studii superioare, dar fără vechime ca asistenţi, care sunt pe Secţia Clinică ATI.

Rezultatele concursurilor vor fi anunţate după finalizarea tuturor probelor, cât şi după soluţionarea eventualelor contestaţii. 

Comentarii