Şoc anafilactic după o muşcătură de şarpe. Intervenţie spectaculoasă pentru salvarea victimei

luni, 24 mai 2021, 01:50
1 MIN
 Şoc anafilactic după o muşcătură de şarpe. Intervenţie spectaculoasă pentru salvarea victimei

Elicopterul SMURD a fost trimis în seara zilei de sâmbătă să intervină în cazul unui bărbat de 50 de ani care a sunat singur la 112 să reclame faptul că a fost muşcat de un şarpe şi că se simte rău. „Elicopterul SMURD a intervenit la Dobrovăţ în cazul unui bărbat de 50 de ani muşcat de mână de un şarpe veninos, posibil viperă. 

A răspuns favorabil la tratament în UPU”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Medicii spun că bărbatul intrase în şoc anafilactic şi că intervenţia echipajului de prim ajutor a fost rapidă, astfel încât, după administrarea serului antivenin, acesta a început să se recupereze. După ce a fost stabilizat şi a fost declarat a fi în afara oricărui pericol, bărbatul a rămas sub observaţia medicilor pentru încă 24 de ore.

Orice muşcătură de şarpe este considerată urgenţă medicală, fiind necesară solicitarea rapidă a ajutorului medical prin apel la 112. Totodată, în ultima perioadă în mai multe locuri din judeţ au fost semnalate vipere. Specialiştii biologi spun totuşi că muşcătura viperelor din zonă poate fi mortală doar în cazuri extreme, particulare.

Comentarii