Specialişti ai USAMV vor participa la primul concurs internaţional de vinuri din lume

vineri, 29 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Specialişti ai USAMV vor participa la primul concurs internaţional de vinuri din lume

Reputaţi specialişti în oenologie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) participă la primul concurs internaţional de vinuri din lume, organizat online. Începând de joi, 28 mai, timp de trei zile, juraţi internaţionali din diferite ţări vor participa la VINARIUM 2020 – cel mai important Concurs Internaţional de Vinuri din Europa de Est. 

De la USAMV Iaşi participă, ca preşedinte de comisie, prof.dr. Valeriu V. Cotea şi şef de lucrări dr. Cintia Colibaba, ca membru în comisie. „Aflat la cea de a XVII-a ediţie, concursul este organizat în conformitate cu normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor. Pentru comunicare live se va folosi platforma ZOOM, iar evaluarea propriu zisă se va face folosind aplicaţia de jurizare online“, au declarat reprezentanţii universităţii.

Alături de degustători autorizaţi, oenologi de renume români şi străini, experţi ai României la OIV, la competiţie vor participa şi patru deţinători ai titlului de Masters of Wine, clasificare considerată în industria vinului drept unul dintre cele mai înalte standarde de cunoştinţe profesionale, la nivel mondial doar 300 de persoane deţinând acest titlu.

Comentarii