Spectacol total la Salonic

vineri, 10 august 2018, 01:43
2 MIN
 Spectacol total la Salonic

 

Formaţia locală, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins pe Spartak Moscova după ce a fost condusă cu 0-2 în turul III preliminar al Ligii Campionilor, prima manşă

Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Spartak Moscova, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Ruşii au condus cu 2-0 după numai 17 minute, dar elevii lui Răzvan Lucescu au întors scorul până la finalul primei reprize. Popov a deschis scorul în minutul 7, iar Promes a majorat avantajul oaspeţilor în minutul 17, după ce portarul Paschalakis, a deviat în propria poartă şutul expediat de olandez. Prijovic şi-a readus formaţia în joc, reuşind să transforme un penalty în minutul 29. Limnios a egalat în minutul 37, din centrarea lui Matos. A urmat momentul în care portarul oaspeţilor, Maksimenko, a gafat decisiv. Matos a trimis în faţa porţii, Maksimenko a scăpat balonul, iar Pelkas a trimis cu mult calm în poarta goală, pentru 3-2. Acelaşi Pelkas putea duce scorul la 4-2 în partea secundă, dar a ratat incredibil în situaţie de unu la unu cu Maksimenko. Centralul Grinfeld a acordat cu multă uşurinţă o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, după o ţinere în careul elenilor . Promes a executat, dar Paschalakis a respins în bară, spre disperarea ruşilor. S-a încheiat 3-2 pentru PAOK, iar vicecampioana Greciei e la doar 90 de minute de playoff-ul Ligii Campionilor. Returul va avea loc la Moscova, peste o săptămână. În play-off, învingătoarea dintre PAOK şi Spartak va da piept cu Benfica sau Fenerbahçe. Lusitanii s-au impus pe teren propriu în partida tur, scor 1-0. Mai aproape de play-off se arată rivala echipei din Salonic, AEK Atena care a scos o remiză pe “Hampden Park” în faţa echipei scoţiene Celtic, în ciuda faptului că elenii au jucat mai bine de o jumătate de oră cu un om în minus. Aproape sigură de calificare este Red Bull Salzburg, care a trecut cu 3-0 de echipa macedoneană FC Shkëndia Tetovo, formată în mare majoritate din etnici albanezi, majoritari în zonă.  Partidele retur vor avea loc săptămâna viitoare.

Rezultatele înregistrate miercuri seara: PAOK Salonic – Spartak Moscova 3-2. Prijovic (’29 – penalty), Limnios (’37), Pelkas (’44) / Popov (‘7), Promes (’17). Promes (S) a ratat un penalty în min. 71; RB Salzburg – Shkëndija Tetovo (Macedonia) 3-0. Dabbur (’16-penalty, ‘45^3), Sammassekou (’81). Junuzovic (RBS) a fost eliminat în min.83;  Celtic Glasgow – AEK Atena 1-1. McGregor (’17) / Klonaridis (’44). Galanopoulos (AEK) a fost eliminat în min. 57.

 

 

Comentarii